21 Юли, 2018 09:37 3 746 1

Комунистическа Куба признава правото на собственост

  • куба-
  • собственост-
  • право-
  • покупка-
  • конституция
Комунистическа Куба признава правото на собственост - 1
Снимка: Shutterstock

За пръв път в конституцията на Куба ще бъде записано, че гражданите на страната имат право да притежават недвижими имоти. Частната собственост беше забранена в страната през 1959 г. с встъпването на власт на Фидел Кастро и комунистическата партия.

Официално сделките с недвижими имоти бяха разрешени през 2011 г.

Текстът в Конституцията ще създаде свободен пазар на търговия с недвижими имоти и право на свободно владеене на частна собственост. При това ще бъде съхранено предимството на държавна форма на собственост.

На теория промяната означава, че чужденци могат да придобиват имоти в Куба. Но не се знае дали правителството ще направи така, че да признае частната собственост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    9 0 Отговор
    Как беше казано:.. Комунизмът свършва с първият частен капитал; феминизмът с първият харесан мъж, а атеизмът с първото друсване на самолета.