23 Юли, 2018 14:23 2 402 1

Цените в Лондон продължават надолу

  • лондон-
  • великобритания-
  • жилища-
  • цени
Цените в Лондон продължават надолу - 1
Снимка: Shutterstock

През май тази година, цените на жилищата в Лондон за четвърти пореден месец отчитат спад. Поевтиняването е с 0.4% на годишна база, отчитат анализатори. Средната стойност на жилище днес е 534 900 EUR. „Цените в столицата продължават плавния си лек спад след достигнатите рекордни нива през лятото на 2017 г.”, коментират брокери.

Те прогнозират, че цените едва ли в скоро време ще започнат отново възходящия си тренд, като се има предвид сложната ситуация около Брекзит и повишаването на лихвените проценти по ипотечните заеми, което се очаква да се случи в близките месеци. Сценарий, при който да се наблюдава голям крах на цените, е малко вероятен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Филип ll

    1 0 Отговор
    Лихвите няма да се вдигат докато трае брекзита. Ако Лондон и Брюксел постигнат договореност по основните аспекти на брекзита ще се изчака да се види ефекта му върху Англия и от това ще последва решение за лихвения процент. Поне на първо време загубите за Англия от тази несигурност са гарантирани.