31 Юли, 2018 09:21 1 351 2

По-трудно отпускат жилища на общинари

  • пловдив-
  • общински жилища-
  • покупка-
  • правила-
  • промени
По-трудно отпускат жилища на общинари - 1
Снимки: М. Богданова ©

Пловдивският общински съвет ще гласува промени в условията за получаване на ведомствени жилища от общинари. Сега действащата наредба дава право на служители, които са работили минимум 5 години без прекъсване в администрацията да купят ведомствено жилище. Те, също така, трябва да са живели в него под наем поне 3 години. С новите промени сроковете се актуализират. Служителите в общинската администрация, които искат да си купят ведомствено жилище, вече ще трябва да са живели в него под наем минимум 5 години.

Що се отнася до хората, които се нуждаят от дом, но не работят в администрацията, изискванията са доста по-строги. Така например, за да кандидатстват за покупката на общинско жилище, те трябва да имат минимум 10 години адресна регистрация в Пловдив. Също така трябва 10 години да са живели в общинското жилище, за да имат право да го купят. Кандидат купувачите на подобни имоти, могат да ги придобият, ако не притежават други недвижимости или идеални части от недвижима собственост в страната.

Към момента над 300 е броят на картотекираните като крайно нуждаещи се. Те обаче чакат много дълго време. Причината е, че в Пловдив не се строят общински жилища, а съществуващите в 99% от случаите, след като изтече 10-годишният срок, се купуват от наемателите. Напускат подобни имоти само тези, които са изгонени принудително, защото не са си платили месечния наем или тези, които са починали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Академик Неделчев

    0 0 Отговор
    Е това е идиотско-да имаш право да купиш жилище по 200лв.м2,а тия след теб които се нуждаят да чакат с години.
    Щом си събрал пари за имот и не ти се плаща наем излизаш на свободния пазар,а не да да купуваш на безценица.