1 584 4

Tesla инвестира 5 млрд. USD в завод

Tesla инвестира 5 млрд. USD в завод
Снимка: Shutterstock

Рекордните 5 млрд. USD ще инвестира американската компания Tesla в строителството на завод в Китай. Целта е да задоволи търсенето на най-бързо развиващия се пазар на електромобили в света, съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на информация на компанията.

Tesla възнамерява да привлече частично финансиране от местни компании за реализирането на проекта.

От икономическа гл.т. завод на Tesla в Китай е крайно необходим, тъй като това ще намали разходите за доставка на коли в азиатската страна, а също така и тази на компоненти. Прогнозите са, че Теѕlа ще сглобява в Китай ceдaн Моdеl 3 и пpeдcтoящия ĸpocoyвъp Moдeл Y.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • kjl
    Отговор
    1 15:25  01.08.18
    Един ден, Елън Мъск ще се изучава в учебниците като най-големият мошеник на столетието, покровителстван от правителството.

    Коментиран от #2

  • гост
    Отговор
    2 17:31  01.08.18

    До коментар #1 от "kjl":

    Ти на колко човека даде работа? Само Тесла плаща солидни заплати на 60х.души. А СпейсХ, а Боринг, а Солар Сити. Този човек движи компаниите понеже само Тесла е листната на борсата, останалите са частни. Ти какъв значим прогрес направи за цялото човечество? Най-малкото са електрическите автомобили. Кацащите ракети намалиха цената на сателит 4 пъти спрямо доскорошните тарифи. Боринг компанията намалява наземния транспорт и облекчава движението. А соларните покриви, които в Калифорния стават задължителни при ново строителство, осигуряват енергия за сградата и намаляват значително разходите за електричество понеже в развитите страни квч не струва като у нас 20ст, а до 3 пъти повече.

    Коментиран от #3

  • Зорлем
    Отговор
    3 22:06  01.08.18

    До коментар #2 от "гост":

    "Скучната" компания щяла да променя наземния транспорт по някое време в бъдещето. Засега са заети с шапки, огнехвъргачки и една подводница (или тя беше на Спейс Х?) А това със задължителните соларни панели как реши да го изтъкнеш като предимство и плюс за Мъск и компания изобщо не ми е ясно! Явно толкова са яки тези от Солар Сити, че без да ги влеят в Тесла и без да им осигурят "задължителен" пазар ще се набълбукат с вода като за световно. А ако следваме твоята логика, че не сме достойни критикуваме Мъск, защото не сме направили достатъчно значим прогрес за човечеството, можем спокойно да заключим, че не трябва да критикуваме и Хитлер например, тъй като никой от нас не е избил милиони евреи и няма как да се мерим с него.

    Коментиран от #4

  • smeh
    Отговор
    4 09:33  03.08.18

    До коментар #3 от "Зорлем":

    Още ли спорим с корпоративния трол? Антиелектрика хубаво беше казал, че не приема аргументи, в което лично съм се убедил. Като фалира подобието на автопроизводител и му изстине мястото, ще спре да пише. А дотогава ще гледаме поклоните пред фараона...

Напиши коментар:


Публикувай