1 Август, 2018 16:11 3 603 1

В Гърция събарят близо 3200 незаконни сгради

  • гърция-
  • пожар-
  • имоти-
  • събаряне-
  • незаконно
В Гърция събарят близо 3200 незаконни сгради - 1
Снимка: АР/БТА

Незаконното строителство не е патент само на българите. Оказва се, че доста незаконно построени имоти има и в Гърция. След като 91 души загинаха в опустошителния пожар в източна Атина, властите предприемат действия по събарянето на незаконни постройки, съобщи гръцкият вестник Kathimerini. Имотите са разположени в горите и по крайбрежието на Атина. Те са с издадени окончателни решения за събаряне.

Въпросните незаконни имоти са затруднили гасенето на пожара, съобщи говорителят на гръцкото правителство Димитрис Цанакопулос. Близо 4700 декара земя и 16 803 акра горска площ в районите Рафина-Пикерми и Маратона са били засегнати от огнената стихия. Над 1000 е броят на изгорелите сгради, които след пожара са преминали инспекция от инженери. Те са опасни и също трябва да бъдат съборени.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 отговорник

    7 1 Отговор
    Поне се разбра, че не че държавата е действала неадекватно, ами си е действала съвсем адекватно, в интерес на крупни инвеститори.
    А, пък Ципрас поема вината с мезе.