6 Август, 2018 06:21 8 378 3

Най-екстравагантните бани (СНИМКИ)

  • съвети-
  • баня-
  • тоалетна-
  • интериор-
  • дизайн

В повечето жилища баните са малки. В някои дори баня и тоалетна са разделени. Именно поради миниатюрните си размери тази част от дома е доста неуютна, а за интериорните дизайнери е истинско предизвикателство. Все пак има доста оригинални идеи, някои от тях доста екстравагантни.

Най-важното преди да започнете ремонт в малката тоалетна е какъв точно краен ефект целите. Ако решите да декорирате някое от стените, то най-добре е да изберете пано или малка картина. Също така за толкова малко помещение се опитайте да подберете предмети с малки габарити. При такова решение на практика не губите много от площта.

Малката тоалетна може не само да я обновите, но и да я направите стилна и практична. Ако тоалетната ви е много малка поставянето на допълнителна санитарна техника, но може визуално да бъде уголемена при правилния подбор на цветовата гама или 3D изображения. В никакъв случай не използвайте тъмни цветове. Първо той бързо ще ви омръзне и второ „поглъща” част и от така малкото пространство. Също така не е желателно да украсявате всички стени с плочки с орнаменти или релефни материали. Най-добре е да направите това с една от стените или да оформите части от две стени. Ако сте почитатели на контрастното и яркото, не е проблем – може едната стена да я направите в любимия цвят.

Експериментирайте с линиите. Може да съчетаете хоризонтални и вертикални линии, да редувате дебели светли с тънки тъмни линии. Това ще придаде динамичност на помещението и ще ви помогне да направите тоалетната по-обемна.

Визуална по-голямо помещението може да стане като се опитате на едната стена да сложите огледало или я оформете с гланцова повърхност. Важното е да знаете кога да спете, да не превърнете тоалетната в огледален коридор.

Може смело да експериментирате. Оформете част от стената с ярки дизайнерски плочки или контрастираща ивица. Тази малка хитрост ще ви помогне да отвлечете вниманието от малките размери на тоалетната.

Осветлението е много важно. Много правят грешката като поставят една нисковатова крушка и смятат, че това е достатъчно. Дори да изберете ярки и светли цветове и да приложите горните съвети, то те ще изглеждат бледо и невзрачно именно поради липсата на добра осветеност. Опитайте се с помощта на осветлението да добавите повече уют в помещението и да създадете усещане за пространство и оригиналност.

Има разбира се и някои тоалетните, които могат да „впечатлят” доста своите посетители. Те определено ще останат за дълго в съзнанието на посетилите ги.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ассссс

    10 0 Отговор
    Тази статия периодично ни я преповтаряте. Поне снимките разнообразявайте.
  • 2 Емил

    2 2 Отговор
    Какви бани, бе - това са кенефи!
  • 3 ПЕЕВ

    2 0 Отговор
    ДОБРИ ИДЕИ ИМА.