13 196 5

Села подаряват на лекари жилища с морски изглед

Села подаряват на лекари жилища с морски изглед
Снимка: Shutterstock

Сблъсквайки се със силен недостиг на лекари кметове на няколко френски села измислиха оригинален начин за привличане на специалисти в своите малки населени места. През 2017 г. крайморският френски град Барневил-Картерет е разполагал с петима лекари. В края на миналата година трима от тях са се пенсионирали. Същото в най-скоро време ще направи и четвъртият. В градчето живеят 3000 души, а през летните месеци броят им нараства значително поради наличието на силен туристически поток и тогава има необходимост от повече специалисти. Във връзка с това кметът е решил да приложи схемата безплатно жилище с изглед към морето за всеки лекар решил да се установи в Барневил-Картерет. Лекарите също така ще получат и лодка и безплатно място на брега, където да я паркират, както и един път в месеца безплатна вечеря в един от ресторантите, който има звезда Мишлен.

В действителност във Франция към днешна дата има най-много откогато и да е било млади лекари. Те обаче предпочитат да работят в големите градове, където заплатата е по-висока или в по-популярни като Прованса, където времето е по-добро. В резултат, селските региони с сблъскват с трудната задача да намерят кадри на мястото на вече пенсионираните лекари.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

 • Умопомрачителна цена за умопомрачителен имот

  Умопомрачителна цена за умопомрачителен имот

  Видът на жилището безспорно е сред един от факторите, които също оказват влияние върху решението на клиента дали да купи или не дадено жилище. ...
  27.09.2018
  15 007
  11
 • Пустеещи жилища и във Франция

  Пустеещи жилища и във Франция

  Броят на жилищата във Франция се увеличава по-бързо отколкото броят на хората. Именно това е причината и на пазара на недвижими имоти да се появят ...
  11.07.2018
  9 776
  7
 • Обезценяване на имотите във Франция

  Обезценяване на имотите във Франция

  В близо две трети от френските региони цените на недвижимите имоти отчитат спад, сочат данните на Асоциацията на нотариусите в страната. Единствено в ...
  17.05.2018
  3 407
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • И НА КРАЯ
  Отговор
  1 00:57  08.08.18
  И на края пак не идват лекари .
 • 16 та република
  Отговор
  2 04:38  08.08.18
  Тези пък,да не видят нещо от Руснаците..............Там освен,че им подаряват-къща им се предоставя,камион с водка,два тона селъодка и велосипед със скорости.........Няма,как да ги стигнете,нашите"братя"от великата Русссссс.
 • ба ги другарко
  Отговор
  3 21:16  09.08.18
  от това става ясно, че младежта е зомбирана много правилно с коварство от рогатите подлоги... и е вкарана в много кофти фреймуорк робски при това :) ще аутсорсват в големите градове, където ще дишат отрова и ще ядат говна :) малцина ще разберат писанието ми :) простата причина е, че не могат хората да се кротнат и да изберат красивото спокойно чисто местенце на морето, селцето и т.н. да си оправят градинката и да си сеят и т.н. в простите им олигофренясали глави са само мисли за пари! запомнете едно от мен: великата ми сентенция :) КОЙТО ЧОВЕК МИСЛИ САМО ЗА ПАРИ, ГУБИ ЧОВЕШКОТО В СЕБЕ СИ! мислувайте вурху тая велика ми фраза! :) мислил съм я 41г.
 • Дари
  Отговор
  4 03:06  15.08.18
  Супер, поне нещо предпринимат! А ние в България само плащаме ДДС 20% и висок ток :) )(миналите коментари са супер )))
 • Иван Стоянов
  Отговор
  5 14:47  28.09.18
  Към"16република".За твое сведе руснаците не злоупотребяват с алкохол толково,колкото много наши българи.Ти уйчо сигурно всяка вечер се конкаш с алкохол.

Напиши коментар:


Публикувай