Last news in Fakti

16 Август, 2018 13:11 2 547 2

Новото бижу на Австралия (ВИДЕО)

  • австралия-
  • небостъргач-
  • архитектура-
  • дизайн

Въртящ се покрив и целия покрит с дървета. Така ще изглежда новият най-висок небостъргач в Австралия. Той ще се намира в Мелбърн и ще носи името Green Spine. Първата копка е предвидена за 2020 г. Инвестицията е на стойност 1.4 млрд. USD. Комплексът ще се състои от две кули, като най-високата ще е 356 метра.

Имотите, които ще се предлагат в Green Spine ще са жилищни и търговски. Акцентът ще бъде публично достъпна покривна градина. Архитектурата е дело на холандската фирма UNStudio и австралийската Cox Architecture. Дизайнът включва геометрични стъклени фасади и "гръбнак" от тераси и градини пълни с дървета и зеленина.

"Гледката е ключът към живеещите в града, така че създадохме вертикален булевард, който създава открито пространство, квартални зони, малки паркове и обществена дейност", обяснява главният директор на Cox Architecture, Филип Роу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дивака

    0 0 Отговор
    Еййй най после ще ни стигнат, ние дъщо имаме теьи неща но на снимка
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    А защо са ни тези неща? По-щастлив ли ще си ако живееш в тази сграда и за колко дълго време? Доста време съм живял в този град - окото свиква със всичко. А цените ще са такива, че мнозина и от местните няма да могат да си го позволят.