2 136 2

Новото бижу на Австралия (ВИДЕО)

Въртящ се покрив и целия покрит с дървета. Така ще изглежда новият най-висок небостъргач в Австралия. Той ще се намира в Мелбърн и ще носи името Green Spine. Първата копка е предвидена за 2020 г. Инвестицията е на стойност 1.4 млрд. USD. Комплексът ще се състои от две кули, като най-високата ще е 356 метра.

Имотите, които ще се предлагат в Green Spine ще са жилищни и търговски. Акцентът ще бъде публично достъпна покривна градина. Архитектурата е дело на холандската фирма UNStudio и австралийската Cox Architecture. Дизайнът включва геометрични стъклени фасади и "гръбнак" от тераси и градини пълни с дървета и зеленина.

"Гледката е ключът към живеещите в града, така че създадохме вертикален булевард, който създава открито пространство, квартални зони, малки паркове и обществена дейност", обяснява главният директор на Cox Architecture, Филип Роу.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дивака
  Отговор
  1 01:28  17.08.18
  Еййй най после ще ни стигнат, ние дъщо имаме теьи неща но на снимка
 • Гост
  Отговор
  2 10:16  17.08.18
  А защо са ни тези неща? По-щастлив ли ще си ако живееш в тази сграда и за колко дълго време? Доста време съм живял в този град - окото свиква със всичко. А цените ще са такива, че мнозина и от местните няма да могат да си го позволят.

Напиши коментар:


Публикувай