Last news in Fakti

21 Август, 2018 09:51 1 668 2

Променят статута на „Царските конюшни”

  • царски конюшни-
  • статут-
  • паметник-
  • култура
Променят статута на „Царските конюшни” - 1
Снимка: БТА

„Царските конюшни” да бъдат отново със статут на паметник на културата. Това предложение ще бъде обсъждано днес на експертен съвет. Промяната на статута може да се реализира само със заповед на министъра на културата. Обещанието, че комплексът ще бъде с най-висока степен на защита като паметник на културата направи преди време министър Боил Банов.

В случай, че такъв статут бъде даден на обекта, собствениците му се задължават да го възстановят. Сградите са в лошо състояние, особено след пожара, който претърпяха в края на месец юли. Тогава изгоря голяма площ от покривната конструкция, която трябва да бъде възстановена до началото на есента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    1 0 Отговор
    Вече ще бъдат магарешки.
  • 2 Ай стига, бе!

    1 0 Отговор
    Време е, злоупотребите чрез палежи да спрат...