2 607 17

Адвокатът на Симеон: Това е домът на царя

Адвокатът на Симеон: Това е домът на царя
Снимка: Shutterstock

„Едва ли има човек, който се е докоснал до този казус, да не е наясно, че това всъщност е дома на царя”, казва адвокатката на Симеон II Ели Христова цитирана от „24 часа”. Тя уточнява, че има частична информация само от медиите и не е видяла решението и мотивите на съда в цялост. “Цар Фердинанд е купувал мястото парче по парче, строил е и стария, и новия дворец, направил е този великолепен парк”, обясни Христова.

„Държавата не може да се скрие зад обтекаемото становище, че Интенданството на цивилната листа е било собственост на този имот, защото в настоящия случай то няма никакво значение”, допълни тя. И разказа, че през 1928 г. са правени са опити да се създаде констативен нотариален акт за “Врана” на името на Интендантството и по подобие на другите места, но тогавашният нотариус Христо Омарбалиев, който е може би най-големият капацитет в историята на българския нотариат, е отказал да подпише. С други думи - той е установил, че това, което е записано в този проект - че Интендантството е собственик и е владяло тези имоти, не отговаря на истината, обясни Христова. Това напълно изключва въпроса за Интендантството в това дело, категорична бе тя. И изрази разочарование, че въпросът за Интендантството е минал “по инерция” през всички дела, свързани с царската реституция, въз основа на първото решение на съда - по делото за Кричим, което се мултиплицирало от всички следващи съдебни състави.

След промените в закона тази несправедливост е премахната, но никой не изслуша нашите аргументи. През 1990 г. този имот е станал собственост на Столична община - и парка, и сградите, съобщи Христова. И това се е случило няколко години, преди да бъдат приети реституционните закони. “А държавата преди това е била довела до пълна разруха тези имоти. Виждало се е небето - от партера през няколко етажа нагоре. В документите, с които държавата предава имотите на Столична община, това много ясно е отразено”, допълни тя. "Едва след като царят влага милиони левове във възстановяването на този имот и вече той има достоен вид, тогава държавата решава в един момент, че може да го придобие без никакви средства. И като се позове на собственото си неправомерно поведение", коментира Христова.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Инкогнито
  Отговор
  1 09:30  24.08.18
  Може да е царски дом но не е за австрийци! Да си дири имотите в Австрия не в България.
 • Вуна
  Отговор
  2 09:35  24.08.18
  Какъв цар бе - ШНОРХЕЛ??? МЪРШ ОТ ТУКА !!!
 • НКВД
  Отговор
  3 09:39  24.08.18
  Да върне в пределите на България Западните покрайнини, Беломорска Тракия и Северна Добруджа и ще му върнем вилата която нарича Дворец.

  Коментиран от #16


 • Пук
  Отговор
  4 09:45  24.08.18
  Ей, тоя дядка няма да се спре! Лаком г.з са на.ира!
 • Bgexit
  Отговор
  5 09:49  24.08.18
  1. България цар няма и дано да няма никога вече. 2. Саксът да си беше взел някои по- читави адвокати, а не тая празноглава фитка, ако е имал сериозни намерения да печели дела. 3. Второто на практика е невъзможно- откъде у него акъл и пари да го направи. Известен е само с някакви невъзвръщаеми вложения в хазартни заведения.
 • Гошо Хубавеца
  Отговор
  6 10:01  24.08.18
  Вън сакса от Република Бългабия !!!! Мърши долни той и цялото му измислено "кралско" семейство!!!
 • пипи дългото чорапче
  Отговор
  7 10:27  24.08.18
  Адвокатската Ели е от провинцията ама се ожени за правилното дете на правилния човек.И не е толкоз умна влезе с точки/с предимство от партията. Затуй царя губи довери се на червен о адвокатче
 • Гост
  Отговор
  8 11:11  24.08.18
  Мърши. И козела и вещицата до него
 • АЛО
  Отговор
  9 17:35  24.08.18
  Този зъл чудак сигурни и харем ще си поиска Голям циганин.
 • Гост
  Отговор
  10 14:42  25.08.18
  Откъде има милиони да влага за възтановяване, като си залагаше наследствените ордени за да преживява после БСП го докараха в България и изведнъж милиони ????? ОПРАВИ. НИ. !
 • иво
  Отговор
  11 15:57  25.08.18
  Защо се охранява от НСО и часна охрана СОТ, кой ли плаща
 • ХХХХи
  Отговор
  12 07:59  26.08.18
  Хайде стига с тези царе и властелини. Марш от България. Има своя шанс да бъде обичан и уважаван тук, пропиля го. Сега да не иска имоти само.

 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  13 16:42  26.08.18
  Това му е дома а ние сме му ратай подчинени модерни робове
 • Съвест
  Отговор
  14 13:07  27.08.18
  България няма цар. Този се отказа от титла за да стане мин. председател...комарджия и мошеник.
 • айде де
  Отговор
  15 13:41  28.08.18
  Какъв цар е тоя? Човек без никакво достойнство и чест. Долу мръсните ръце от България!!
 • Адолф
  Отговор
  16 15:36  04.09.18

  До коментар #3 от "НКВД":

  Само Фердинанд ли беше виновен за загубата на Западните покрайнини и Беломорска Тракия? Защо винаги се пропускат охранените цървули от обкръжението му както и оня селянин вместо да чупи писалки поне да беше опитал да счупи хатъра на великите сили.
 • Анна
  Отговор
  17 18:42  16.10.18
  Алооо,селянията по горе.Уважавайте себе си историята си ,царете си.Разбира се,че ,,Врана,, е домът на Царя ,другите му имоти също са негови.Какви ги дрънкате,невежи!Когато не сте наясно с нещо,по добре замълчете.Мина времето на каскетаджиите -идиоти.Сменете си чипа,а ако ви е изваден,сложете си нов.Белким тогава ще проумеете,че Царят е част от нашия живот ,общество,държава.И не сте вие,които ще определяте какви са неговите права.Българомразци!

Напиши коментар:


Публикувай