4 Септември, 2018 16:13 2 689 7

Цената на всички недвижими имоти в света

  • свят-
  • цени-
  • имоти
Цената на всички недвижими имоти в света - 1
Снимка: Shutterstock

Към края на 2017 г. цената на всички недвижими имоти на пранетата е 280.6 трилиона USD. За година увеличението е 6.2%, сочат данните на доклада Wоrld Rеѕеаrсh изготвен от бpитaнcĸaтa ĸoмпaния Ѕаvіllѕ. Най-голям процент от имотите се пада на жилищния сектор. Тяхната цена е 220.6 трилиона USD. С 8% повече жилища има в света през 2017-а спрямо година по-рано.

Цената на търговските имоти е 33.3 трилиона USD. Спрямо година по-рано, увеличението е 3%. Обезценяване се наблюдава при селскостопанските и горски имоти – 0.4%. Тяхната обща стойност към края на миналата година е 27.1 трилиона USD.

В парично изражение 44% от всички имоти в света са разположени в САЩ, Канада и развитите европейски държави, където живеят 17% от населението на планетата. 26% се падат на Китай и Хонг Конг, като там живеят 19% от населението на Земята.

Стойността на всички недвижими имоти на планетата е 3.5 пъти по-висока от световния брутен вътрешен продукт. С 22% са нараснали цените на акциите през 2017 г. на световните фондови пазари. При златото увеличението е било 13%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 xixix

    6 0 Отговор
    "пранетата "
  • 2 BrendaAltizer

    0 7 Отговор
    Плащам над $ 87 на час, работейки от дома с 2 деца у дома. Никога не съм мислила, че ще мога да го направя, но най-добрият ми приятел печели над 10 хил. На месец, правейки това и тя ме убеди да опитам. Потенциалът с това е безкраен.

    Ето какво правя ... >>>> www.Ecash10.com

    Коментиран от #7

  • 3 Витяз

    0 2 Отговор
    Интересно инфо.
  • 4 гост

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: всички недвижими имоти на пранетата.... милено ти простря ли прането?
  • 5 Тошо

    2 0 Отговор
    Нека отдадем заслуженото на текстописеца!
    Така се получава като бързаш да пуснеш новината.
  • 6 читател

    2 1 Отговор
    а бе те посочиха цена на имоти само от пране на пари
  • 7 MT Гонтан

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "BrendaAltizer":

    А не с педофилия не се занимаваме , що не махнете тези деца , и с оня приятел дет праи по 10 бинки да идете на бахамите , ми тука ни отваряте очите и правите добрини на всички . тцтцтцтцт какви благородни хора , ши съ упрай Бг-то с таквиз кат вас