11 683 37

Единственият сигурен имот на цар Симеон

Единственият сигурен имот на цар Симеон

„„Царският дворец” в град Баня. И улицата с неговите комшии...Това му остана на Царя, след като наследниците от ГЕРБ и НДСВ поеха юздите на държавата. Пожелавам същата съдба на министрите от всяко правителство. Като малък съм си играл с часове в този двор”. Така Никола Бареков коментира решението на съда, с което на Симеон Сакскобургготски му беше отнет двореца „Враня”.

Дефакто най-сигурният имот на царя е къщата в Баня (община Карлово). Преди време излезе информация, че имотът се продава в руски сайт срещу 2.5 млн. EUR. Тогава царското семейство отрече тази информация. Къщата в Баня е построена от цар Борис, а мястото не е избрано случайно. Царят се е лекувал, ползвайки минералните извори в района.

Единственият сигурен имот на цар Симеон

Единственият сигурен имот на цар Симеон

Единственият сигурен имот на цар Симеон


Още по темата

 • Царят ще си търси правата в Страсбург

  Царят ще си търси правата в Страсбург

  Симеон Сакскобургготски ще продължи да търси правата си на собственик на имоти в България пред съда в Страсбург. „Царските имоти не подлежат на ...
  4.09.2018
  2 782
  30

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Борис
  Отговор
  1 21:14  27.08.18
  Миленче ще купуваш риза на НИКОЛАЙ Бареков .
 • а бе журналя
  Отговор
  2 21:40  27.08.18
  стига с това ЦАР...Български Царе нямаме откакто България падна под турско робство ...след освобождението великите сили одобряват някакъв чужденец да бъде самозван цар но нито той нито наследниците му имат каквото и да е право да се наричат Българи камо ли Български ЦАРЕ

  Коментиран от #3, #22

 • Емил
  Отговор
  3 22:01  27.08.18

  До коментар #2 от "а бе журналя":

  Русофилски простотий от промит с водка мозък!

  Коментиран от #4, #5, #16, #31


 • любопитен
  Отговор
  4 22:04  27.08.18

  До коментар #3 от "Емил":

  Мамин Емчо, как се пише простотия в мн.ч.?
 • Голем смях
  Отговор
  5 22:17  27.08.18

  До коментар #3 от "Емил":

  Недолюбвам руските монголоиди,но царските лизачи с нищо не са по-добри.Прав е човекът че цар българите нямат от 1396 г.,а и в момента сме си Республика.Не случайно за българите Царят е в.....Истанбул и го наричат милите те Цариград,а в София основния път се казва ..Цариградско шосе ...,а най-високия връх ..Мус Аллах -Мусала.Какво да очакваш от такава нация и такъв робски народ.Просто ще отиде при траките,с които тъй-мнооооого се гордее.Приятен път..

  Коментиран от #6, #8, #17

 • това
  Отговор
  6 22:24  27.08.18

  До коментар #5 от "Голем смях":

  което си написал ....нито си Българин нито може да коментираш какво мислим ?? това за цариград и мусала пак е доста тъпо.... но поне част от народа ще успее да се съхрани...но най-вероятно извън границите на държавата която бива съсипвана от 80-те % , от шведи и турци с български паспаорти
 • 7 23:06  27.08.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ganio
  Отговор
  8 23:10  27.08.18

  До коментар #5 от "Голем смях":

  Българите и славяните са наричали Константинопол Цариград още преди падането под османска власт. Така че името Цариград няма нищо общо с османските султани. А до скоро в Анадола е имало планина наречена Булгардаг (българска планина)
 • Паток
  Отговор
  9 23:34  27.08.18
  Николай, Патко, Николай! Неграмотна сбирщина, от хора във явно неравностойно ментално отношение!
 • vasil
  Отговор
  10 23:41  27.08.18
  иСтан Бул - бългаски стан е старото наименование на Цариград. Турците не могат да казват гласна в началото на думата и са сложили и отпред. Пробвайте някой турчин да каже "мохамед спи" и ще чуете: "мохамед испи". Говоря за турците по кръвна линия, а не за българите, приели исляма - така наречените български турци.

  Коментиран от #15

 • Самуил
  Отговор
  11 23:43  27.08.18
  Публикувано във факти.бг: За наша династия в момента се смятат наследниците на Цар Самуил, които живеят в Италия и веднъж представиха документи на нашите демонократично правителство, но всико веднага се покри и до народа не стигна... да си чувал за референдум на тема: да върнем самуиловите наследници в България? Те не настояват толкова много, не обещават да "оправят " народа. Кръвта вода не става е казал нашят мъдър народ... Затова новите ни задокенаски господари не разрешават от края на търското робство у нас да се появи истински наследник на Българския род Дуло или друг род с кръвна българска линия и поставят фердинандови...
 • самуил
  Отговор
  12 23:44  27.08.18
  Публикувано във факти.бг: Първо фердинанд не е българин, апоставен след турското роство от световните сили представител на еврейска династия кобург-гота / господ да ги накаже/, за да контролира остатъците от оцелелия Български народ.Както знаем, на религиозна основа а и иначе, евреите като врагове на православните христяни няма какво друго да направят, освен да "оправят народа". Оправил го е дядо му, баща му на тоя, оправя го и той сега... Но той , както и баща му и дядо му Никога не са били Български царе! Нали знаеш, че за да станеш Български цар трябва да покриеш някои много сериозни изисквания... Например да си от една религия и кръвна линия - произход от народа си. Според “Католическата енциклопедия” том XIII, Ню Йорк, 1912 г. и някои по-стари немски книги от XIX и XX век, родоначалника на фамилията Сакс-Кобург и Гота – Ернст Благочестиви бил със саксонска, френска и еврейска кръв! Самият Симеон Сакскобурготски (Кобург-Кохари) в свое интервю пред израелското списание “Фар” потвърждава своя еврейски произход! Ферденант и Борис III също са били масони, а Фердинант е бил сатанист и окултист. Това не е пречело на Фердинандови да искат няколко пъти да бъдат признати от народа и неговия представите Българската православна църква за Български царе... "Нашата династия" - както наричаш династията Кохари на сакскобургготски, не е наша и никога не е била.
 • Самуил
  Отговор
  13 23:46  27.08.18
  Не е вярно, че днес Българите нмаме жив наследник на наш кръвен владетел. Д-р Георги Генов се занимава с история на българите в Македония и работи в Института по история към БАН. Главен редактор на сп. „Исторически архив “ – орган на Съюза на учените в България, главен редактор на сп. „Вардар“ – Торонто, Канада, и зам. главен на в. „Македонска трибуна „, Торонто. Член е на италианската Академия по генеалогия, просопография и хералдика. През април 2014 г. той издаде книгата „Българските царе Самуил и Иван Владислав имат живи роднини в Западна Европа и Италия», която предизвика огромен интерес.
 • 14 01:13  28.08.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бг мен
  Отговор
  15 02:17  28.08.18

  До коментар #10 от "vasil":

  Да така е ! Турците казват иСтранджа/на Странджа планина/,иСпарта/на гр.Спарта/ а също така ишкембе чорба.
 • ГосТ
  Отговор
  16 02:19  28.08.18

  До коментар #3 от "Емил":

  Неграмотен паляк. Много ясно че ник'ви царе не са тея. Довлечени от кръчмите от мишока стамболов и направили две явни национални катастрофи и безчет други поразии
 • ГосТ
  Отговор
  17 02:25  28.08.18

  До коментар #5 от "Голем смях":

  Голям смях си наистина 😂
 • Гост
  Отговор
  18 02:50  28.08.18
  Никакви наследници не сме имали на царски династии след завладяването от османската имерия на нашите земи, или поне да се идентифицират като такива, за разлика от Сърбия, Румъния и Гърция където там народа ги знае и дори правят опити за въстания или въстания.
 • Путкин
  Отговор
  19 04:32  28.08.18
  Има наследници и на рода ДУЛО! В Русия и пазят корона, която руснаците искат да отнемат и тогава наследниците бягат в Украйна и сега живеят там.
 • Гост
  Отговор
  20 06:33  28.08.18
  Е прекалихте ! Все пак "Чуждите Царе " Обединиха България след Освобождението и разделянето и ! На Източна Румелия..Мисля ,че те са направили много повече от управляващите от 30 години насам,за България ! Дори помогнаха за влизането в ЕС! Поне имот в София ......

  Коментиран от #36

 • Гост
  Отговор
  21 06:34  28.08.18
  Е прекалихте ! Все пак "Чуждите Царе " Обединиха България след Освобождението и разделянето и ! На Източна Румелия..Мисля ,че те са направили много повече от управляващите от 30 години насам,за България ! Дори помогнаха за влизането в ЕС! Поне имот в София ......
 • Кукуригу
  Отговор
  22 07:03  28.08.18

  До коментар #2 от "а бе журналя":

  Хем те боли хем те сърби,нали според вашите разбирания всичко що говори български е българин ,или както ви уйдисва така ще да р
 • 23 07:26  28.08.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • смешен плач
  Отговор
  24 07:30  28.08.18
  Бюрека е изключително противен тип, само, като му видиш физиономията и ти иде да я разбиеш, скапаняк. Мони крадеца не заслужава и тая къща, къв цар е тоя? Хората няма какво да ядат, а тоя ояден палячо се загрижил за "царя".
 • Гост!
  Отговор
  25 07:35  28.08.18
  Може би е правилно ,двореца "Враня* да се раздели 50/50 между Държава/Цар! Жилищната част д остане за Царя ,а Представителната за Държавата!

  Коментиран от #26

 • смешен плач
  Отговор
  26 07:43  28.08.18

  До коментар #25 от "Гост!":

  На жена ти задника ще разделим, едната половина за мен, другата за теб, какво ще кажеш?
 • Шаран БГ
  Отговор
  27 08:09  28.08.18
  /на Гост №21/ Не употребявате нецензурни изрази и не участвате в глупави препирни, коментарите Ви са най-често коректни и на човек със знания и компетентност. В последния си коментар тук мисля, че имате не съвсем точни изрази! Нито Фердинанд, нито Борис са някакви "обединители" на българския народ, а само под фалшиви лозунги повдигайки националните чувства на обикновения българин, са го пращали да гине по фронтовете. Изпълнявайки повелята на Германия, разбира се !! А Фердо издава царски указ, с който не допуска уронването на "царското му величие"... И тръгват "българските Бертшнайдеровци" /Добрият войник Швейк/,да ловят "псуващите царя вседържец български"!?!? Нищо добро не са направили т.н. "царе" от ново поколение, за българският народ, само са използвали трудът му. Както впрочем постъпва в момента и "мадридският мошеник" !!! Преди години ,мисля че беше в-к "Труд", публикува статия под надслов - Царският архив е отново в България ! И там бяха показани извадки от съветите и заветите на Фердо към Борис за България и народа и. Просто е преливал от "царска любов" !? Става княз през юли 1887 г.Преди това Валдемар Датски отказва престола под натиска на Русия, после ВНС отказва Мигрели и отношенията с Русия са обтегнати ! Историята я знаете, може би по-добре и от мен. Проследете подлото поведение на "Н.В.Царя" и към Германия, и към Русия , и към българския народ. Накрая бих казал, че много е точно сравнението Ви със сегашните ,30 годишни управници на Бъ
 • Шаран БГ
  Отговор
  28 08:13  28.08.18
  ...на България- само разсипничество и кражби. Не напразно "излезе" обява на Руското военно министерство, че са готови на размяна - "подаряват" ни седем балистични ракети с ядрени глави срещу двама български политици със същата разрушителна сила !!!!
 • Бай Хой
  Отговор
  29 08:32  28.08.18
  Не е цар - а гражданина Сакскобурготски. Всичко му е отнето от Народния съд, дори и тази къща.
 • 30 08:34  28.08.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 31 09:44  28.08.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Ха ха
  Отговор
  32 11:22  28.08.18
  Турци, гърци, румънци отдавна смениха всички български имена и никой не забеляза....А ние не можем да наречем дори най-високия си връх както му е редът- АНГЕЛОВ ВРЪХ или Свети Йоан

 • история
  Отговор
  33 16:43  30.08.18
  Този господин не е никакъв цар. За съжаление царете ни свършват до баща му . Човек който излъга българите може и за втори и за следващ път да си ходи в Испания без никой да го гони. Пълно разачарование.
 • ГАЛЕВ
  Отговор
  34 16:43  30.08.18
  ТОЯ КОМАРДЖИЯ СИМЕОН НА КОГО Е ЦАР???СПОРЕД МЕН Е ЦАР НА ГУБЕЩИТЕ КОМАРДЖИИ НЕ И НА БЪЛГАРИЯ.НЕ НАПРАЗНО НАВРЕМЕТО СА ИЗГОНЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ КАТО МРЪСНИ НЕЩАСНИЦИ.ПУУУ.ЦАР.ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ИЗРОДИ МРЪСНИ.КРАДЦИ МЪРЗЕЛИВИ.
 • СТРАХУВАТ СЕ ОТ ЦАРЯ
  Отговор
  35 17:55  30.08.18
  ГАДОВЕТЕ НЕЧЕСТИВИ. Царят да живее в родния си дворец, им идва втърде много. Царят и народът му ако се обединят, НИЩО не може да ги спре. Силата народна за защита на НАШИТЕ български земи е жива в гените ни. Затова и войска не ни дават да имаме като хората. И НИКОЙ ОТ ТЯХ, нито цар, нито народ, нито войската му ще тръгне да брани това ще е ИЗВЪН днешната ни граница. Всичко е минало, история. Но ще брани това, което е в днешните ни граници. От това ги е страх. Планът е друг. Затова плюйте и лъжете. И за сведение на НОРМАЛНИТЕ българи, Н.В.Цар Симеон Втори е ПОТОМЪК НА ДВА БЪЛГАРСКИ ЦАРСКИ РОДА. Единият от тях е Цар Иван Асен. Никой от вас поплювковци НЕ може да подмени тази истина, тъй като тя е свързана с други кралски и царски дворове. Да не говорим, че във вените му тече и първа класа славянска кръв. Неговата италианска баба е дъщерята на царят на Черногорците. Нищожества долни, не се пъхайте между любовта народна и царя ни. Свят човек е цар Симеон Втори, почитан и тачен от БПЦ. То и затова и нея я нападат. Искат и нея да я омерзят. И това, че в неговите жили тече и еврейска, потомък на Цар Давид, е Божия милост. И във вените на Спасителт и Иисус Христос е имало еврейска кръв. И във Майката Свята Света Богородица. Света Богордица да закриля цар Симеон Втори и царското семейство и да върне всичките им имоти в България и в тях да живеят честито много Божий Лета. БОГ С НАМИ.

  Коментиран от #37

 • гост
  Отговор
  36 16:51  11.09.18

  До коментар #20 от "Гост":

  е като сме в ес та какво се промени можеш ли да кажеш мизерията е навсякъде и да не забравяме и тенденцията че искат да ни правят и джендъри
 • гост
  Отговор
  37 16:56  11.09.18

  До коментар #35 от "СТРАХУВАТ СЕ ОТ ЦАРЯ":

  А бе ти пак ли бръкна в контактитте

Напиши коментар:


Публикувай