2 733 8

Брокери налазиха ЦИК

Брокери самопредложиха услугите си на ЦИК в опит да си осигурят посредничество в намирането на сграда на изборната администрация, където тя да се подслони, научи в. „Монитор". Преди около седмица комисията е получила писмо от фирма, занимаваща се с недвижими имоти, в което тя й предлага експертна помощ.

От ЦИК решили, че може да се организира среща с имотните брокери и прехвърлили отговорността за организирането й на чиновниците, които на свой ред трябвало да докладват как върви осъществяването на идеята. От комисията коментираха, че такива разговори все още не са проведени, но дадоха да се разбере, че все пак ще търсят решение на казуса с търсенето на централа, в която да се настанят, без външни консултанти. Нагласата сред членовете в комисията била проблемът да не се решава по този начин.

В средата на юли сагата с търсенето на сграда за ЦИК претърпя ново развитие, след като се оказа, че държавата е предложила на комисията бившата резиденция „Банкя" на Тодор Живков. До това се стигна след като през май дори пратиха писмо до премиера Бойко Борисов и МС с искане за съдействие. След огледа обаче стана ясно, че имотът е в много лошо състояние и е нужен основен ремонт, за да бъде ползван. След това от изборната администрация бяха на оглед в централата на КТБ, чиито няколко етажа се дават под наем от синдиците на фалиралата банка. Въпреки това втори оглед досега не е предприеман и няма решение дали държавата е склонна да плаща наем за мястото.

От ЦИК трябва да освободят помещенията си в бившия Партиен дом, където след време ще се пренесат пленарните заседания на парламента. Още в края на 2017 година комисията започна огледи на сгради и помещения в тях, които им бяха посочени като вариант от МРРБ и от областната управа на София. Списъкът включваше близо 10 имота, като от ЦИК дори добавиха няколко по своя инициатива. След 6 - 7 огледа обаче се оказа, че нито една от сградите не отговаря на нужните условия за сигурност, размер и логистика.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Bubbles
  Отговор
  1 01:48  29.08.18
  Тия са най голямата измет на България!

  Коментиран от #4

 • Raid
  Отговор
  2 09:06  29.08.18
  И Райд не помага срещу тези нашественици ...
 • Имоти на килограм
  Отговор
  3 09:07  29.08.18
  Долен, по-долен, най-долен ... брокер

 • Реститутка
  Отговор
  4 10:22  29.08.18

  До коментар #1 от "Bubbles":

  ЦИК или брокерите?

  Коментиран от #8

 • Бай Ставри
  Отговор
  5 16:44  29.08.18
  Брокериците могат да ми налазят нещо друго. Само да са до 20 години и до 45 кг.

  Коментиран от #6

 • Реалист
  Отговор
  6 18:39  29.08.18

  До коментар #5 от "Бай Ставри":

  Абе байно по много мършави си падаш - до 45кг???!!! Че това като се движи и чуваш как тракат кости и скърца кожа. Сутринта и започва с чаша захтин за смазване на такава...

  Коментиран от #7

 • Бай Ставри
  Отговор
  7 19:20  29.08.18

  До коментар #6 от "Реалист":

  Аз секви ги харесвам, ама гладна брокерица сичко дава, мойто момче … За тва по мършавки ги търся, пък азе ше си ги угоявам ...
 • Bubbles
  Отговор
  8 15:44  31.08.18

  До коментар #4 от "Реститутка":

  Брокерите, уважаеми!

Напиши коментар:


Публикувай