3 810 6

Без строежи в земеделски земи

Без строежи в земеделски земи
Снимка: М. Богданова ©

Строителство в земеделски земи ще бъде разрешено, само ако преди това статута на земята бъде променен, се посочва в предложените промени в Закона за поземлените отношения и опазването на земеделските земи. Автор на промените е Министерството на земеделието, храните и горите. Няма да може да се строи също така върху пасища, мери и ливади, когато са включени в списъка на постоянно затревените.

Дали статута на дадена земеделска земя може да бъде променен ще решава областната дирекция „Земеделие” след извършена проверка на място, която трябва да установи дали земята се ползва като земеделска.

Целта на промените е да бъдат опазени постоянно затревените площи, което е и изискване на Европейския Съюз. Комисия, в която ще бъдат включени представители на общинската администрация и на областната дирекция „Земеделие”, ще разпределя пасищата, мерите и ливадите от общинския и държавния фонд.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Иван
  Отговор
  1 13:48  29.08.18
  Никакви промени. До сега също не можеше да се строи без смяна на предназначението. Пак някаква парлама за усвояване на средства.
 • .!.
  Отговор
  2 14:05  29.08.18
  Педали все по-нагло посягат. Можеше да се строи в минимален процент. Т.е. ако искаш да си построил нещо малко и да си пазиш градините, вече да има рекет и там!!!
 • знание
  Отговор
  3 16:39  29.08.18
  Г-жо Богданова изглежда не можете да се изразявате точно , а това Ви е професия. Какво правите тук.
 • Лечко
  Отговор
  4 21:24  29.08.18
  Че то цяла България е построена бре, я по Старозагорско и по Бургаско гледайте блоковете с житото насред тях цели комплекси на баровци. То направо смайващи гледки.
 • Иван
  Отговор
  5 07:37  30.08.18
  Отново корупция! Земята е моя - ще строят каквото си искам! И какви пасища-то овце останахме само ние!
 • патриотъ
  Отговор
  6 13:08  31.08.18
  А стигате с тия приказки за деца,че ставате смешни!

Напиши коментар:


Публикувай