1 988 2

Наемите привличат все повече инвеститори в Лондон

Наемите привличат все повече инвеститори в Лондон
Снимка: Shutterstock

В края на първото полугодие на текущата година чужденците на пазара на наеми в британската столица достигнаха 12%. За сравнение, през същия период на миналата година техният процент е бил 7%, сочат данните на компанията Hamptons International.

Brexit доведе до поевтиняване на британския паунд, което направи местните имоти по-привлекателни за чуждестранните инвеститори. Те са привлечени от възможността да спечелят от отдаването под наем на жилища в Лондон, особено като се има предвид, че е налице високо търсене от страна на наематели.

Дисбалансът между търсене и предлагане доведе до това средните наемни нива да достигнат 2100 USD на месец. Това е най-високият показател от 2011 г. и надвишава със 72% средно ниво за цяла Великобритания.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ГледнаТочка
  Отговор
  1 00:06  04.09.18
  Публикувано във факти.бг: чужденците на пазара на наеми в британската столица достигнаха 12%. За сравнение, през същия период на миналата година техният процент е бил 7%" - Миленче, а по абсолщтна стойност кои са повече, 12-те процента от тази година или 7-те проента от миналата година? Я провери и ще разбереш, че извода от тази новина не е покачване на чуждите инвеститори а спад на консуматорската сила на местните след Брекзит. Същото е и с инвестициите от БГ Емигранти в България - не нарастват, просто бизнес инвестициите към родината -спадат.
 • Филип ll
  Отговор
  2 02:50  04.09.18
  Движите два дни назад с преводите от английската преса. Днес публикациите са за най-острия месечен спад на цените на имотите в Англия, и най-много цените падат в Лондон. Не бих се изненадал ако това излезе като новина към четвъртък.

Напиши коментар:


Публикувай