5 Септември, 2018 13:19 6 427 1

И Хонг Конг ще гони чуждестранните инвеститори

  • хонг конг-
  • цени-
  • жилища-
  • чужденци-
  • ограничения
И Хонг Конг ще гони чуждестранните инвеститори - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Хонг Конг следи за обема на чуждестранните инвестиции и при необходимост ще въвежда допълнителни ограничителни мерки без предварително предупреждение, съобщава Hong Kong Economic Journal. Към момента делът на инвестициите в сектора „недвижими имоти” е 1.2% от всички чужди вложения. Властите с „всички сили” се опитват да ограничат темпа на поскъпване на жилищата. Цените там са едни от най-високите в света. За целта бяха въведени редица ограничения, включително висок гербов данък и кредитен лимит при покупката с ипотечен заем.

В края на юли правителството на Хонг Конг, заяви че ще продължи да разглежда мерки за ограничаване продажбата на жилища на чужденци. Междувременно местното население продължава да живее в разрез със закона като живее в промишлени сгради, където наемните нива са по-достъпни за тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    8 0 Отговор
    Много са изостанали.
    Ние от кога сме ги изгонили...