5 Септември, 2018 17:12 2 978 3

Поевтиняване на имотите във Финландия

  • финландия-
  • къщи-
  • парцели-
  • цени
Поевтиняване на имотите във Финландия - 1
Снимка: Shutterstock

С 2.9% са поевтинели еднофамилните къщи във Финландия през второто тримесечие на текущата година в сравнение със същия период на миналата. За Хелзинки процентът е 2.7%, а за останалата част на страната – 2.9%, сочат данните на Националния статистически институт на страната. На база второ спрямо първо тримесечие промяна в цената на квадратен метър жилищна площ почти няма и тя остава 1570 EUR. За столицата тя е 3020 EUR/кв.м., а за останалата част на северната страна – 1470 EUR/кв.м.

С 8.8% по-скъпо се търгуват парцелите, подходящи за строеж на еднофамилни къщи. Средната цена на квадратен метър е 22 EUR/кв.м. Средната големина на продадените имоти е 2610 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШОП

    2 0 Отговор
    Обезлюдяване на селата в държави с бяло население и без много емигранти е процес не само там но и на балканите. В други европейски държави където има солидна емиграция тенденцията е емигрантите да пълнят градовете а белите шушумиги да бягат по селата. Да не споменавам за раждаемостта на белите... вие си знаете.
  • 2 ДОКО

    3 0 Отговор
    ИМОТИТЕ СТАВАТ ПО ЕВТИНИ ЗАЩОТО МУГАМБИТЕ НАВЛИЗАТ И ПРЕВЗЕМАТ ФИНЛАНДИЯ..Е НИКОЙ НЕ ЩЕ ДА СЪЖИТЕЛСТВУВА С МУГАМБА КАКТО И НИКОЙ БЪЛГАРИН ИЛИ ТУРЧИН НЕ ЩЕ ЗА СЪСЕД ЦИГАНИН..ТОВА Е ОБЯСНЕНИЕТО ВСИЧКО ДРУГО Е АЛА ..БАЛА
  • 3 1234

    4 1 Отговор
    като в софето само дето заплатето у финландиата почва от 3бона в еуро за обша работа