3 516 2

Жилища само за стопани на кучета

Жилища само за стопани на кучета
Снимка: Shutterstock

Дания ще е държавата, в която ще се появят сгради, чийто жилища ще са предназначени само за хора, които имат кучета. Идеята е на местния предприемач Нилс Мартин Виуф. „Много хора с кучета се измориха от непрекъснатите откази на собствениците да отдадат имота си под наем на такъв тип клиенти. Целта ни е да задоволим потребностите им. Много от тях се чувстват самотни”, казва Виуф.

Сградата, която ще разполага с 18 апартамента, ще се казва Hundehuset, което означава „Къщата на кучето”. Целта е под неговия покрив да се съберат собственици с общи интереси. Датският клуб на собствениците на кучета, която е най-голямата асоциация на притежатели на четириноги, смята че това е вдъхновяващ и иновативен проект.

Всеки, който иска да купи или наеме някое от 18-те жилища, първо ще трябва да дойде при инвеститора с кучето си. „Искаме домашните любимци да не са над 45 кг. Затова и не сме склонни да отдаваме под наем жилищата си на притежатели на много големи кучета, но ако те са малки, то ние дори сме склонни да отдаваме имотите и на собственик с няколко на брой четириноги”, пояснява Виуф.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тотален песимист
  Отговор
  1 12:28  07.09.18
  А в Германия фрау Меркел ще строи жилища за германци, които си отглеждат емигранти.
 • Dog
  Отговор
  2 21:51  07.09.18
  Това е дискриминация - ако съм с мързелив и спящ по 20 часа дог?

Напиши коментар:


Публикувай