Last news in Fakti

7 Септември, 2018 16:53 2 662 0

Силно поскъпване при старите жилища в Токио

  • япония-
  • токио-
  • жилища-
  • цени
Силно поскъпване при старите жилища в Токио - 1
Снимка: Shutterstock

В повечето квартали на Токио цената при препродажбата на някои жилища скочи до 155% от първоначалната стойност. За последните 10 години стойностите на апартаменти от вторичния пазар отчете значителен ръст. За 2017 г. жилища в 154 от 683 района в близост до железопътни станции са били продадени по-скъпо в сравнение с момента им на пускане в експлоатация. Средно с 91.5% се е увеличила стойността им, а на места, като например в района на станция Bakuro-yokoyama, цената се е повишила до 155%.

Повечето от въпросните имоти са построени малко преди спукването на имотния балон през 2008 г., което означава, че първоначално са били продадени на „разумни цени”.

Най-силно търсене има около тези железопътни станции и спирки на метрото, които осигуряват най-бърз достъп до центъра на Токио. Така например, станции като Monzen-nakacho, Iwamoto-cho, Bakuro-yokoyama осигуряват бърз достъп до офисната част на японската столица – Marunouchi.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА