18 Септември, 2018 10:11 7 087 8

Над 15 000 USD разходи при покупка на имот

  • великобритания-
  • жилище-
  • покупка-
  • разходи
Над 15 000 USD разходи при покупка на имот - 1
Снимка: Shutterstock

Разходите по прехвърлянето на имот във Великобритания средно са 15 710 USD. Подобна сума е сред основните фактори, които възпрепятстват британците да заменят старото жилище с ново. Комисионните на агенциите за недвижими имоти, данъците и разходите по преместването са трите неща, които надуват най-много въпросната сума. Разходите по преместване днес са с 4% по-високи в сравнение с 2017 г., сочи изследване на банка Lloyds.

Лондон остава най-скъпото място от гл.т. на допълнителни разходи при смяна на имот. Там средните разходите са близо три пъти по-високи от тези за Великобритания. Най-голямо перо е комисионната на брокера. През последната година тя се е увеличила с близо 200 USD като е достигнала средно за страната 7500 USD. При данъците обаче се наблюдава най-силен ръст. Там увеличението е 480 USD, до 4270 USD.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    16 0 Отговор
    Какви са тези разходи във Великобритания, дадени в долари?! Там май все още ползват английски лири...
    Статията е написана от американци за американци, а тук са я превели дословно, без да мислят.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Няма значение паричната единица. Разбра се, че държавата е най големия обирджия след това брокера. Средно около 27-28 хил.лв. струва едно прехвърляне в Лондон. В БГ средно е около 5-6 хил.лв. Около 5 пъти по скъпо от тук. То и цената на имотите е 5-6 пъти по висока. Значи е почти същото като тук.

    Коментиран от #7

  • 3 бай Хю

    9 10 Отговор
    Еми тука са по високи бре при средна цена 150 000 евро имаме около 11 % разходи

    В англия средната цена е доста по висока

    не ни пудрете мозъците

    Само тук се взема комисионна и от двете страни 7.2 %

    ДОКОГА
  • 4 Мими

    2 1 Отговор
    Някой нещо да разбра? По-добре не пишете нищо!
  • 5 Дими

    12 9 Отговор
    Добре де, ревнали срещу брокера, 3% комисионна не е като 200% надценка на строителя, или 200% надценка на авточастите ... ами дрехите в мола, медицинските изделия и консумативи, лекарствата, колите втора употреба и нови, ами кафето, хляба, зарзавата и млякото, колко плащат прекупвачите на производителя и колко го купуваме ние, включително и брокерите?!?! И тук веднага някой ще се намери който да каже, как е бил вбесен или измамен от некомпетентен брокер. А брокерите не се ли вбесяват от некомпетентни доктори, автомонтьори, алчни прекупвачи и ниско качествени стоки на високи цени и лошо обслужване от администрацията?!?

    Коментиран от #6, #8

  • 6 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Дими":

    И какво ме интересува ''брокера'' (който дори не е брокер в БГ) кой го бил измамил???? Искаш да кажеш него го измамили и той да измами купувача е ОК, така ли?
  • 7 Филип ll

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Разбира се че щом говорим за Кралството, парите са £. Просто немарливия превод от някой сайт ги е оставил в $. Освен това не се уточнява какви $. Превода може да е от канадски или австралийски източник, и тогава $ са други. Пример за мързел и безхаберие. Усреднените стойности винаги те пращат далеч от истината. Цената на една обикновена тристайна къща в Лондон е £0.5 милион. Е колко по-малко се плаща в София, където един тристаен е пет пъти по-евтин? Брокерите в Кралството не са по-компетентни от нашите. Или си гледаш работата или не. Както виждаш от калпавия превод това се отнася за всяка професия. На мен са ми трябвали пари и съм разчитал на тях да ми ги осигурят продавайки някой имот. Брокерът не те е помъчил да ходиш при него нали. Сам отиваш и се разбирате колко ще платиш. Като не ти изнася жив и здрав! Купувай по друг начин! Има търгове, рискуваш и ако си късметлия печелиш. На мен лично най-много ми попречи една македонка в HSBC която не ми даде малкото кредит който ми беше нужен да си купя в Лондон след кризата, когато бяха евтини. Точно брокерът ми показа как се правят пари. Говори от собствен опит, не използвай клишета толкова безлични колкото е твоята безименност, гост!
  • 8 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Дими":

    3% не е като 200%, хубава мантра, а за какви суми говорим? Не се прави на ощипан/а. Повечето хора си купуват имот един път в живота, с последните си пари или с кредит за 20-30години. В този момент се появяваш ТИ да му натовариш едни хиляди евра..........Да не говорим че не са само 3%, а надувате цената колкото можете с цел лична облага. За това цените са нереални, защото има кърлежи като вас да мамят хората.