18 Септември, 2018 20:50 2 759 0

Повече сделки с имоти в Будапеща

  • унгария-
  • будапеща-
  • цени-
  • жилища-
  • сделки
Повече сделки с имоти в Будапеща - 1
Снимка: М. Богданова ©

Само през август в Будапеща са били сключени 13 869 сделки с недвижими имоти. Разликата със същия месец на миналата година е минимална, но спрямо 2016-а се отчита ръст от 17%, посочва Budapest Business Journal.

За периода януари-август са били сключени общо 105 573 сделки, което е повече спрямо същия период на всяка от годините в периода 2009-2013 гг.

Паралелно с повишения интерес към придобиването на имоти в унгарската столица, се отчита ръст и на цените на жилища. Преобладаващата част от купувачите са наемни работници, предприемачи и пенсионери. Основната причина за покупката е инвестиция. На второ място е придобиването на собствен дом, а на трето – желанието да се живее в по-голям апартамент. Наемните работници са склонни да похарчат за жилище в Будапеща средно 92 700 EUR. Големината му е около 63 кв.м. Предприемачите заделят малко повече от бюджета си за придобиването на жилище – 114 700 EUR. Големината му е 68 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА