Last news in Fakti

28 Септември, 2018 16:33 3 218 2

Имоти, които са с 22% по-евтини спрямо 2014 г.

  • дубай-
  • жилища-
  • къщи-
  • инвестиция
Имоти, които са с 22% по-евтини спрямо 2014 г. - 1
Снимка: Shutterstock

С 9% са поевтинели жилищата в Дубай през третото тримесечие на текущата година в сравнение със същия период на миналата. Спрямо второто тримесечие понижението е 2.9. С около 4% е обезценяването на имотите на тримесечна база разположени в Jumeirah Islands, Business Bay, Palm Jumeirah и Discovery Gardens. Цената на къщите в Palm Jumeirah и Al Furjan остава непроменена през тази година.

Акцентът сред купувачите през третото тримесечие е върху покупката на жилища и къщи с инвестиционна цел. Сумата, която са склонни да платят, варира от 816 000 USD до 1 360 000 USD.

При наемите също се отчита понижение. За апартаментите то е 11.1% на годишна база, а за къщите – 10.2%.

От началото на годината в експлоатация са пуснати 12 332 жилища и къщи. 70% от апартаментите се намират в комплексите Dubailand, Jumeirah Village Circle, Dubai Silicon Oasis и Dubai Marina.

По отношение на луксозното строителство то Дубай е един от най-достъпните в ценово отношение мегаполиси. Това е и причината той да привлича все повече инвеститори, които от своя страна, избират предимно вече готови обекти.

В същото време държавата продължава политика на толериране на инвеститорите. В частност, властите обещават гражданство или издаването на 10-годишна виза за пребиваване на инвеститори пенсионери и висококвалифицирани специалисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ганю

    2 0 Отговор
    Ми то кат тука