1 Октомври, 2018 11:12 11 766 11

Гейтс инвестира в земеделска земя

  • гейтс-
  • инвестиция-
  • земя-
  • покупка
Гейтс инвестира в земеделска земя - 1
Снимка: Shutterstock

Баснословната сума от 171 млн. USD е дал основателят на Microsoft Бил Гейтс за покупката на земеделска земя. Това ще е най-голямата сделка с този тип имот за текущата година в САЩ, коментират анализатори.

Срещу сумата Гейтс получава 14 500 акра земя в Южен Вашингтон. Реализирането на сделката се е осъществило чрез няколко посреднически корпорации.

През миналия ноември Гейтс купи над 100 акра земя в Аризона. Целта е върху имота да построи „умен” град. На пустото място ще изникнат жилища, офиси, детски градини, училища и магазини. Целта на Гейтс е да създаде общност, която да се нарича „Белмонт”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новобранец

    19 24 Отговор
    Ама нали си беше дал всичките пари за благотворителност и за борба с болестите? То вярно, че фондацията е негова.... хахахаха

    Коментиран от #11

  • 2 гост

    35 9 Отговор
    При положение,че доходите му се измерват в милиарди на година, какво значение има тази малка сума за него? Нека да инвестира в земя, но трябва да се осъвременява съществуващото, а не да се строи винаги ново, защото така се унищожават доскорошните региони и центрове на бизнес. Той си дари половината милиарди и убеди още много мултимилиардери да направят същото. Кажете ми за български милионер или милиардер, който да е дарил половината си богатство или да е направил нещо значимо за народа? Май няма.

    Коментиран от #3

  • 3 СеСеСере

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Дари всичките, не половината
  • 4 смях

    19 11 Отговор
    Голям ПР ви спретнаха Бъфет, Гейтс и Цукърбърг. Дарили половината си имущество. ..На себе си. И вие Шарани от всички страни по света вЕрвате

    Коментиран от #5

  • 5 Дарих15стотинкиНаКобилкина

    12 8 Отговор

    До коментар #4 от "смях":

    Някой казват: "нищо не е такова, каквото изглежда...". Бил Гейтс дали разполага и с 5 млн. долара, които да са лично негови и да има право да се разпорежда върху тях, видиш ли, Великият филантроп пръска милиардите...
  • 6 бил купил

    9 1 Отговор
    е добре е инвестирал човека...купил си кв.м. за по-малко от 3$...
  • 7 самуил

    2 7 Отговор
    Този сатанист и човекомразец финансира ваксини за регулация на населението и раждаемостта, провежда експерименти с биологични оръжия с тестове в африка върху живи хора там. Фондацията му е религиозна човекомразеща организация и заедно с други такива, които се мислят за всемогъщи.
    "Бил Гейтс: “В света днес има 6,5 милиарда хора и броят им върви към 9 милиарда. И ако ние свършим наистина добра работа с НОВИТЕ ВАКСИНИ, ЗДРАВНИТЕ ГРИЖИ, репродуктивното здравно обслужване, вероятно бихме могли да намалим този брой с 15%…"

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 алио

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "самуил":

    Пропусна самолетите дето те посипват с алуминий, кадмий и цялата менделеева таблица...наааали?
    Май днес бая са те понапръскали:)))))
    Препоръчвам ти да си извадиш зъбките сам с клещи,понеже от тайното общество на зъболекарите в пломбите са ти имплантирали подслушвателни,проследяващи и тем подобни устройства.
    Ти не забелязваш ли как смущаваш ТВ-то и радиоточката си???
    :))))))Гоуеми симпатягима еееиии
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.