10 Октомври, 2018 11:11 14 070 10

Евтини къщи по крайбрежието

  • никарагуа-
  • имоти-
  • цени

По света

Евтини къщи по крайбрежието - 1
Снимка: Shutterstock

Никарагуа е едно от най-евтините места за живот, но политическите сътресения в последно време, го превърнаха в още по-атрактивно място. Политическата криза в централно американската държава, разраснала се през април 2018 г., принуди десетки хиляди души да напуснат страната.

Кризата също така парализира икономиката, която през последните години беше една от най-стабилните в региона. В резултат, инвеститорите, които не се страхуват да рискуват, бързат да купят активи по занижени цени, тъй като смятат, че рано или късно ситуацията ще се възстанови.

Цената на жилищата спадна минимум с 25% от началото на икономическата криза. Причината е, че собствениците продават имотите си с висока отстъпка, тъй като са решили да напуснат страната. Това безспорно привлича купувачи.

Банките обаче по-трудно отпускат ипотечни заеми. Причината е, че купилите евтини имоти с надеждата, че ще могат да си продадат на по-висока цена, в момента търпят значителни загуби, а много от тях дори не могат да си обслужват кредитите. От 2015 г. досега жилищата са загубили между 50% и 60% от стойността си.

Днес в Никарагуа къща с разгъната застроена площ от 590 кв.м. с две спални, две бани, построена през 2014 г. с изглед към Тихия океан, може да се купи на цената на двустаен апартамент в София – 78 500 EUR. Луксозните имения в Pelican Eyes Resort в Со нХуан дел Сур се оферират срещу 143 800 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    37 12 Отговор
    сега в Никарагуа, скоро и в София ... айде на заемитеее, не останаха, бързо, цените само нагоре вървят, жилището е "сигурна" инвестиция хахаха

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хазаин

    17 14 Отговор
    За София дано да паднат, да купя още един пореден та да приютявам работливите провинциалисти. Цяла България се събра в София 😁

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Dddd

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хазаин":

    Ако не са работливите провинциалисти Вие няма да може да си купите още един такъв Г- Н " СТОЛИЧАНИН" ОТ ПО- ГОЛЯМОТО СЕЛО!
  • 7 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хазаин":

    скоро и любовницата няма да можеш да приютиш.

    Строи се главоломно, всеки взел по 2-3 апартамента и станал рентиер, ама хората почнаха София да я ползват само за стъпка към Европа.
  • 8 гоуст

    6 1 Отговор
    Как ви се живее в тоя кенеф бе!
  • 9 Хехе

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "хаха":

    ... и на зеленоооо стройтеее!!!

    А после, догодина например, си пейте хорово "Пук, пук, балончето" вместо "Пляс, пляс, п*далите".
  • 10 дам

    2 1 Отговор
    тези панелите сигурно смятате , че са вечни.
    Знаете ли , че над 400 хиляди живеят в панелки в София на по 50 години.
    След 20 години ще има огромен недостиг на апартаменти в София, като започнат да падат панеляците и да ги събарят.
    Чудя се как може все още да се купуват, като дори в Русия започнаха да ги събарят.
    Тъкмо ще си изплатиш заема и ще падне