Last news in Fakti

10 Октомври, 2018 16:33 6 644 8

Сделката с „Дупката” във Варна е „брутална далавера”

  • варна-
  • парцел-
  • дупка

Позиция

Сделката с „Дупката” във Варна е „брутална далавера” - 1
Снимка: Shutterstock

Парцелът в центъра на Варна, на който трябваше да бъде изграден търговски център, подобен като ЦУМ в София, не струва и 1 млн. лв., камо ли 43 млн. лв. Последната сума беше отпусната днес от Министерски съвет с цел „разрешаване на инфраструктурен проблем в централната градска част на града”.

„Общинските съветници от ГЕРБ и ДПС във Варна гласуваха брутална далавера - решиха да дадат 43 млн. лв. за парцел, който не струва и 1 млн. лв. Но това е утвърдена европейска практика на Гражданите за европейско развитие на България”, каза лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов, цитиран от Фрогнюз. „Ние варненците наричаме това място „Дупката”, защото от 35 години то е една дупка, дълбока 4 метра. Почнаха по времето на комунизма да строят варненски ЦУМ, обаче намериха останки от античния „Одесос” и спряха строежа. Впоследствие комунизмът падна, а „Дупката” по неведоми престъпни пътища стана собственост на Гергов. Тези дни се оказа, че Гергов, явно уплашен да не го сполети съдбата на други по-незначителни честни и почтени български капиталисти, е решил да си продава бизнеса. Отишъл при Пеевски, който измислил гениална схема - държавата, община Варна и община Пловдив купуват три от четирите актива на Гергов (ЦУМ, Пловдивския панаир и Дупката), а четвъртият, курорта "Слънчев ден" остава директно за Пеевски”, допълва той.

Стойността на първите три актива се завишава, за да покрият и сметката за четвъртия, който остава за Пеевски без последният да плати и една стотинка. Всички са доволни - Гергов си получава парите и се пенсионира спокойно, Пеевски получава курорт без пари, общините получават активи, платени с парите на държавата, а държавата, в лицето на ГЕРБ и Обединените патриоти получава пълна подкрепа от ДПС за кворума в парламента и гласуването на важните закони до края на годината, коментира още Костадинов

„Прецакани сме само ние гражданите, но пък като гледам колко много хора гласуват за ГЕРБ и помияро-патриотите, явно мнозинството от българските граждани умира от удоволствие да бъде грабено, изнасилвано и убивано ден след ден. А, и да не забравя - реалната стойност на парцела от 2.5 дка е не повече от 1 млн. лв. Даже и това е много, с оглед на археологията под него, която ще блокира всякакви строителни намерения, на когото и да било за каквото и да било”, категоричен е Костадинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 karadjata

    32 4 Отговор
    Мда благодарение на ГЕРБ или по-скоро ГРОБ и с необяснимата подкрепа на Българския народ и избирател кражбите и далаверите на високо политическо ниво се превърнаха в основна политическа цел и идеология.
    Важното е да сме живи и здрави.

    Коментиран от #2

  • 2 Кольо

    7 27 Отговор

    До коментар #1 от "karadjata":

    И все пак ГЕРБ са по малкото зло , съпоставени с БСП , тия ЧЕРВЕНИ МАФИОТИ само червен сняг не са цапцаросвали -понеже няма !

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Nah

    27 3 Отговор
    Занимавам се с оценката на имоти в България. Завърших в чужбина с отличие, днес след тази сделка се почувствах отвратително и реших, че в най-удобен момент ще се махна от тази държава и повече няма да се върна.
  • 4 Последния Май

    33 0 Отговор
    Гергов купи ЦУМ София за 20 милиона, а сега държавата купува от него дупка за 40 милиона. Затвор за всички гласували за сделката
  • 5 777

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кольо":

    Е от Гергов колко по-червен?
  • 6 По-малко А?

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кольо":

    Стига с това ПО-МАЛКО ЗЛО!!! Тия крадат м-у 50% и 80%! Това никога не е било преди това, НИКОГА!!! А и опорката, че ДПС щели да дойдат на власт, ВЕЧЕ ИЗДИША ЯКО! КОНЯ НЕЩО ГИ ПРОПУСКА ТЕЗИ СТАТИИ С КОМПЕТЕНТНИТЕ СИ АНАЛИЗИ! КЪДЕ СА ВИ ОПОРКИТЕ?!?
  • 7 Иван

    10 1 Отговор
    Крайно време е ЦУМ да стане собственост на държавата и Националният Исторически Музей да се премести там. Жалко, че покойният Божидар Димитров няма да е жив да види това, но по-добре да стане късно от колкото никога.
  • 8 Ахмак

    11 1 Отговор
    Има ли още наивници, които мислят, че ГЕРБ и ДПС не дерибействат заедно???