15 Октомври, 2018 16:33 2 262 4

Скандалът около „Дупката” продължава

  • варна-
  • дупката-
  • имот-
  • община-
  • гергов

У нас

Скандалът около „Дупката” продължава - 1
Снимка: Shutterstock

Да бъде обявен конкурс за идеен проект за бъдещето на "Дупката" в центъра на града обмисля Община Варна. Това може да стане едва след като Общината финализира сделката, за която държавата отпусна на Морската столица 43 млн. лв. Тогава и статутът на имота ще бъде променен в публична общинска собственост, за да не може отново да бъде прехвърлян, заменян или апортиран, обясни председателят на Общинският съвет във Варна Тодор Балабанов.

„По отношение на статута има единомислие по въпроса, че незабавно щом бъде придобито дружеството ще пристъпим към действия по обявяване на имота за публична общинска собственост, за да могат да се спрат всякакви спекулации по въпроса какво ще се случи с имота и в чии ръце би могъл да попадне. Той е на общината, следва да бъде на общината, така че при всички положения статута ще бъде такъв. Към настоящия момент предназначението на терена е за търговски дом по план от 2006 г. Каквото и да се реши оттук насетне да се прави това преминава през промяна на предназначението на терена. Към този момент се обсъждат различни варианти, но в Общинския съвет не сме коментирали тези възможности", каза Балабанов, цитиран от Varna24.bg.

По повод на цената на сделката, която разбуни духовете той обясни: „Цената е на база оценка на лицензирани оценители. Те са определили такава стойност на пакета акции, който предстои Община Варна да придобие. Оценката е направена на база бъдещи приходи от инвестиционен проект, който би могъл да се реализира на мястото на т.нар. "Дупка". Това не е оценка на самата земя, затова не би следвало да се правят асоциации каква е цената на квадратен метър и т.н. Това е оценка на бъдещ приход от реализиран инвестиционен проект".

Председателят на местния парламент допълни, че една от идеите, които се обсъждат е да бъде обявен конкурс за идеен проект за мястото, но на този етап е важно първо да бъде финализирана сделката.

„Стъпка по стъпка трябва да се движат нещата. Да се придобие дружеството, да се промени статута на имота и след това да се мисли за вариантите за неговото ползване", допълни Тодор Балабанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владо

    22 0 Отговор
    Скъпи общинари,/ обръщението не е от уважение или от обич, а поради това, че непрестанните си далавери станахте най-скъпите общинари на града ни/. Стига се бълвали глупости в опит да се очистите от нечистите си сделки. Стига с глупави обяснения като „Цената е на база оценка на лицензирани оценители. Те са определили такава стойност на пакета акции, който предстои Община Варна да придобие. Оценката е направена на база бъдещи приходи от инвестиционен проект, който би могъл да се реализира на мястото на т.нар. "Дупка". Това не е оценка на самата земя, затова не би следвало да се правят асоциация каква е цената на квадратен метър и т.н. Това е оценка на бъдещ приход от реализиран инвестиционен проект". ПРЪВО - вие купувате само земя в момента, така че не ми говорете за цена на инвестиционния проект ( от 2006г ако въобще има издадени някакви документи, всички те вече са изтекли отдавна Т.Е. ИНВЕСТИЦИОНЕН ПРОЕКТ НЯМА и си купувате само земя. ВТОРО - като не искате да купувате "ПРОЕКТ" кажете на продавача, че ще купувате само земята и то на ПАЗАРНА ЦЕНА, а не за 15000лв за 1 кв.м. Ако продавача не иска такава сделка му оставете земята да видим какво ще си я прави- Аз мога да ви кажа - нищо не може да направи с тази земя и с тези архиологически разкопки в нея. ТРЕТО - три пъти вече ви предлагам да гласувате поне 2 пъти по изгодна сделка, но не вземате решение за нея защо ли? АКО ВСЕ ОЩЕ МИСЛИТЕ, ЧЕ СДЕЛКАТА ЗА ДУПКАТА Е ПЕРФЕКТНА ЗА ОБЩИНАТА НИ, ТО АЗ ЗА ЧЕТВЪРТ
  • 2 Владо

    19 1 Отговор
    продължение към горния ми пост: ЧЕТВЪРТИ ПЪТ ВИ ПРЕДЛАГАМ ДА ГЛАСУВАТЕ РЕШЕНИЕ ЗА ОЩЕ ПО ИЗГОДНА СДЕЛКА -гласувайте да купите собствения ми имот с площ 400кв.м. намиращ се точно до дупката, за цена на земята 10000лв за квадратен метър. В имота си имам изградена 3 етажна къща с площ 480 кв.м. т.е. не е някакъв несъществуващ проект, а реален недвижим имот. Предложената от мен сделка става още по изгодна за вас, тъй като АКО ЗАКУПИТЕ ЗЕМЯТА МИ ПО 10000лв на кв.м. ЩЕ ВИ ПОДАРЯ КЪЩАТА СИ /РЕАЛНА И СЪЩЕСТВУВАЩА с площ 480 кв.м./ ХАЙДЕ СЕГА МИ ОБЯСНЕТЕ КАК МОЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА СДЕЛКА Е ПО НЕИЗГОДНО ОТ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ГЕРГОВ с имагинерния търговски център. ИМОТИТЕ СЕ НАМИРАТ НА ЕДНО И СЪЩО МЯСТО, НО В МОЯ ИМА РЕАЛНА КЪЩА, А В ТОЗИ НА ГЕРГОВ ИМА САМО ЕДНА ДУПКА. П.П АКО ИСКАТЕ И АЗ ЩЕ ВИ НАМЕРЯ ЛИЦЕНЗИРАНИ ОЦЕНИТЕЛИ, КОИТО ДА ТВЪРДЯТ, че цената на моята земя е 10000лв/кв.м.
  • 3 Така де

    18 1 Отговор
    Партия ГРОБ не се спря с далаверите!!! Тия откраднаха повече пари от Костов, Желю Желев, Царя, Станишев, Доган, Цар Борис 3, Стамболов и така нататък взети накуп. Добре че Запада иска да унищожи България и да я превърне в Мангалия, затова партия ГРОБ се чувства недосегаема, понеже с бързи темпове затрива държавата, а на Запада това му трябва и си ги гушкат и галят по главите нашите управляващи мутри
  • 4 ртв

    7 0 Отговор
    В Б-я мафиата си има държава! Доган си купи ТЕЦ Варна за 3000лв.Общината плаща 43мил.за неизползваема дупка.Плащат се десетки милиони за метър некачествен асвалт (на правилните фирми) Кое точно не е ясно?