Last news in Fakti

16 Октомври, 2018 09:49 4 194 5

Индия привлича с евтини жилища

  • индия-
  • жилища-
  • валута-
  • цена-
  • интерес

По света

Индия привлича с евтини жилища - 1
Снимка: Shutterstock

С 10-12% поевтиня индийската рупия спрямо американския долар през последните месеци. Това доведе до бърз и значителен ръст на покупката на имоти от страна на индийци от чуждестранен произход. По данни на анализатори, обезценяването на индийската национална валута по отношение към долара е довело до понижение на цените на имотите за индийци, които живеят извън родината си (NRI).

Стагнацията на жилищния пазар в редица индийски градове дава допълнително предимство и на чужденците, които в създалата се ситуация могат да разчитат на значителни отстъпки от страна на продавачите. Освен това рецесията в сектора доведе до ценови корекции, което също привлича чужденци и NRI.

Брокери споделят, че най-голям интерес има от NRI, които живеят в Близкия Изток. Интересът е към конкретни индийски градове като Бангалор и Хайдарабад, както и към определени райони в Делхи и Мумбай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ryty

    6 1 Отговор
    Значи проблема с ромите е решен
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 БЪЛГАРИЯ ЗА ПРИМЕР

    2 0 Отговор
    А България привлича с безплатни и най-важното наготово обезлюдени цели села,че и градове.А като добавим и топлото,радушно: ''ВИЛКОМЕН,ВИЛКОМЕН.БИТЕ ШОЙН!!''на една малоумна,продажна комунистка,ха познайте дали България няма да се изстреля във висините по ''ПРОДАЖБИ'' на недвижими имоти!!!!!
  • 4 Имоти

    1 0 Отговор
    Индийците купуват имоти и в Холандия. Нови не построени жилища. След месец са готови. Засега имат доста тук. Идват с много пари. Холандците не ги изкат но не те си плащат защото тук икономически страната е доста добре. ПОЗДРАВИ. Купувайте и вие в Холандия ако имате възможност.
  • 5 Крипли

    0 0 Отговор
    Точно в Индия да си купиш дом... И все едно си в произволно БГ гето. Не мерси!