17 Октомври, 2018 09:27 1 570 1

Спряха конкурса за ремонт на площад „Св. Неделя"

  • конкурс-
  • софия-
  • ремонт-
  • площад-
  • света неделя

У нас

Спряха конкурса за ремонт на площад „Св. Неделя" - 1
Снимка: М. Богданова ©

Спрян е конкурсът за ремонт площад „Св. Неделя” в столицата. Новият ще бъде обявен до един месец. Основната причина е, че ще има нови условия за кандидатите, които ще бъдат уточнени от Камарата на архитектите в България и тези на Столична община.

„Бяха заложени чисто финансови и бизнес критерии за подбор на екипи, които да представят проектни предложения, оборот на фирмата, брой на служителите, брой изпълнени обекти. Това автоматично ограничава голяма част от практикуващите архитекти в България и в чужбина. Не е казано, че една фирма, която има огромен оборот, има добри идеи”, каза председателят на Камарата на архитектите в България Борислав Игнатов.

При новите изисквания ще отпадне финансовото ограничение за кандидатите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МобиДоби

    6 0 Отговор
    Браво - както винаги яхва се положението и се слагат критерии за да може точната фирма да спечели. Естествено, че оборота не е кртерии, критерият винаги е един и същ - колко процента ще се върнат под формата на хонорари за подбрани консултанти или така наречени оптимизации на проекта. Изобщо за какви идеи говорим, хората с идеите бяха принудени да напуснат - защото идите обикновенно не са съвместими с най-ниската цена.