18 Октомври, 2018 18:35 2 378 6

Казусът с „Дупката” се заплита

  • варна-
  • дупката-
  • съд-
  • обжалване-
  • съветник

У нас

Казусът с „Дупката” се заплита - 1
Снимка: Shutterstock

Варненският административен съд е отхвърлил жалбата на двама общински съветници срещу решението на Община Варна да купи "Дупката" в центъра на града за 43 млн. лв. „Вчера (бел. ред. 17 октомври 2018 г.) ми се обадиха от Административния съд във Варна, за да ме уведомят, че съдиите са оставили моята и на колегата Григор Григоров жалба срещу решението на Община Варна да купи „Дупката” от Гергов за 43 млн. лв. без удовлетворение. Мотивът на съдиите е следния - ние, като общински съветници, нямаме право да обжалваме решения на Общинския съвет. Излиза, че според честния, независим и некорумпиран съд ние съветниците не сме граждани. Веднага уведомих любезните служители на административния съд, че ще заведем ново дело, само че този път от случайни граждани, примерно майка ми и баща ми. Те на свой ред любезно ме осведомиха да не храня илюзии, защото в този случай пък решението на съда ще бъде, че гражданите от своя страна нямат правен интерес да обжалват сделката. Впрочем съдиите са взели решението си невероятно бързо - жалбата ни е заведена във вторник в 14 ч., след два часа, в 16 ч. съдът се събира и след половин час, в 16.30 ч. излиза с решение. Според мен това е най-бързо взетото решение в историята на българското правораздаване. Същевременно делото, което водя с Мутрешки, по което страна е и държавата в лицето на прокуратурата, се влачи вече 4 години на първа инстанция! В определението си съдиите са посочили кой може да обжалва общинското решение. Или областен управител, или прокурор - с други думи излиза, че само човек на управляващия режим може да обжалва решения на управляващия режим”, каза общинският съветник Костадин Костадинов, цитиран от Varna24.bg.

На 05.10.2018 г. Общински съвет – Варна прие решение, с което одобри придобиването на 100 % от капитала на „Централен универсален магазин Варна" АД срещу 43 244 000 лв. По-късно стана ясно, че държавата ще отпусне необходимите средства на Варна за решаването на този дългогодишен проблем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ех....

    13 1 Отговор
    Да завъртим помежду ни тука едни 43 милиона щото ще вземат за пенсии да ги дадат... Май гърците ни викаха на страната Вулгария.
  • 2 Бойко, Маргина и другите

    14 0 Отговор
    Мутрааааа
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Защо

    3 0 Отговор
    Дупката, рибарското селище и плажа наТраката, гората до Евсиноград, ами то остана само Максуда!? Никой ли не я иска? Оглоздиха Варна, софийските хиени се настаниха по брега, но какво остана от града- селски мегдан...
  • 5 предатели

    1 0 Отговор
    Бойко и Гергов ще крадат пари а народът спи , децата ни умират заради лекарства и пари за тях Бойко него боли
  • 6 не че нещо ама е така

    0 0 Отговор
    уср@хте града и морската градина...