Last news in Fakti

22 Октомври, 2018 16:12 2 663 5

Заложиха имот за 1.5 млн. USD

  • небостъргач-
  • залог-
  • хонг конг-
  • еvеrgrаndе

По света

Заложиха имот за 1.5 млн. USD - 1
Снимка: Shutterstock

Китайският имотен гигант Еvеrgrаndе Grоuр беше принуден да заложи oфиcния си нeбocтъpгaч в Уaн Чaй (Хонг Конг), който купи през 2015 г., срещу 1.5 млн. USD, за да покрие част от дълговете си. Създалата се ситуация доказва натиска, върху който е подложен вторият най-голям строител в Китай, вследствие на забавянето на китайския имотен пазар. Също така капиталовият контрол на Пекин ограничава способността на холдинга да плаща чуждестранните си дългове. Към края на юни последните възлизат на 16.4 млрд. USD.

Еvеrgrаndе купи небостъргача преди 3 години срещу 12.5 млрд. USD. Той се намира в район, който през деня е оживен бизнес център, а през нощта е място, на което се събират представителки на най-древната професия.

Парите, които компанията получава в залог на високата сграда, са предназначени за плащане на част от дълговете си и за изплащане на дивиденти. Част от парите ще отидат и за рефинансиране на сделката по покупката на небостъргача. Рядко срещано е в Китай компании да залагат все още неизплатени недвижими имоти, припомнят местни експерти по недвижими имоти. Еvеrgrаndе трябва да изплати сградата в рамките на шест години от придобиването й.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 cvbcb

    5 1 Отговор
    Много странно да го заложат за по-малко от 1/1000 от цената за която са го купили
  • 2 Глав. Редактори и техните заместници

    10 1 Отговор
    Абе, шегаджии, как за 1 милион ве, един милиард по-може да е. Големи сте журналяги хД
  • 3 Ники

    4 3 Отговор
    Виждате ли ... а вие смятате , че при нас било зле !!! Ето това е Китай за сграда струваща 12 млрд. Получаваш 1,5 млн. :))))))))))
  • 4 Svetla

    8 1 Отговор
    Това е една от редовните груби грешки на журналистите. Явно са били слаби ученици по математика. За тях милиард или милион е все едно. Трябва да им се отнемат правата да пишат при тази посредственост, която имат.
  • 5 Svetla

    3 0 Отговор
    Това е една от редовните груби грешки на журналистите. Явно са били слаби ученици по математика. За тях милиард или милион е все едно. Трябва да им се отнемат правата да пишат при тази посредственост, която имат.