Last news in Fakti

30 Октомври, 2018 17:14 22 639 32

Архитектурен шедьовър

  • imot.bg-
  • жилище-
  • дизайн-
  • тераса-
  • сливен

У нас

В търсене на повече полезна площ какво ли не му идва на ум на човек. Някои идеи са практични, но други са напълно налудничави. Точно от втория случай е и тази тераса. Намира се в сливенския жилищен комплекс „Дружба”.

Въпросната „добавка” към жилището разполага с всички екстри – врата, покрив и дори е остъклена.

Възниква въпросът дали цената на жилището, към което е терасата, ще е по-висока или по-ниска? На този въпрос трудно може да се се отговори, като се има предвид ограниченото предлагане. Към момента в целия град се оферират едва около 40 жилища при средна цена от 410 EUR/кв.м, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. За разлика от по-големите български градове тук стойностите са в лева, а не в евро. Най-евтиното жилище е с цена 35 000 лв. Срещу въпросната сума може да се купи 2-стаен имот от 74 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо l-ви

    38 5 Отговор
    В квартала един си е изкарал барбекюто по подобен начин.
  • 2 Трагично

    100 12 Отговор
    Тия панели не се къртят така , заради една заварка може да паднат всички , тия са хем самоубийци хем може се превърнат и в убийци

    Коментиран от #5, #25, #26

  • 3 минувач

    51 42 Отговор
    Много находчиво, браво на хората. Който избива носещи стени, трябва директно в затвора да се прибира, но решения като това не пречат на никого с нищо и са практични.
  • 4 Мършата

    60 7 Отговор
    Велика идея!! Но това да беше тоалетна, та като се изхождаш да пада на главите отдолу на хората седнали на скамейката!!

    Коментиран от #14

  • 5 минувач

    36 30 Отговор

    До коментар #2 от "Трагично":

    Къде видя изкъртен панел? Човекът простое оставил дупка при дограмата,от където да излиза, а външният страничен панел не изглежда да е пипан

    Коментиран от #7

  • 6 АЛ КУРОПАТКИН

    38 3 Отговор
    тая тераса е от 30 години
  • 7 Трагично

    31 10 Отговор

    До коментар #5 от "минувач":

    Поне 20 см. откъртено виждам но може и да греша , тези панели се захващат посредством стърчащи арматура , които се захващат една за друга чрез заварка и то точно по ъглите са най-много , съвсем малко къртене е достатъчно да напука и счупи заварката , малко земетресение и край
  • 8 К.К.

    24 3 Отговор
    Не се е разбрал със съседите от долните етажи да си построят една пристройка направо от долу, това празно ъгълче точно за това е оставено.
  • 9 Fi fi

    22 4 Отговор
    Ейй то и българите ги направихте от ганьо на гений тъпа нация
  • 10 С.В.

    40 5 Отговор
    Селска простотия
  • 11 Азазов

    20 3 Отговор
    Това е козирка, която да пази от дъжд бабите на пейките отдолу.
  • 12 тая

    11 14 Отговор
    Тая тераса е правена преди 10тина години,май точно като даваха евро 2008 я правеха..Че е цигания,верно си е,ма на никой не пречи..
  • 13 питам

    21 2 Отговор
    КЪДЕ Е СТРОИТЕЛНИЯТ КОНТРОЛ НА ОБЩИНИТЕ???

    НАВСЯКЪДЕ ЕДНО И СЪЩО - ВСЕКИ СИ ПРАВИ, ПРИСВОЯВА КАКВОТО МУ Е КЕФ, а държава няма!!!
  • 14 Машалата шършата

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Мършата":

    То си е тоалетна. Не виждаш ли че тръбата от клозета влиза в долния апартамент? Българина обича клозета да му е отвънка, да се забърше с вестник Работническо дело ... Но всяка тоалетна трябва да се обозначи с WC (Water Closet). Няма ли власт да го накарат да си сложи надпис върху клозета?
  • 15 Балканджи Йово

    10 1 Отговор
    В Гоце Делчев някакво местно величие си е построило още един апартамент/ буквално!/ на покривната плоча на блока над неговия апартамент, ограничавайки достъпа на всички останали до покрива. Наскоро минах оттам- още си е на мястото! Или някой му е дал разрешение, или никой не ще да се заеме....
  • 16 Вулгарстан

    26 2 Отговор
    Не е само български гений. Разходете се по бордеите на Мумбай и Карачи, по бантустаните на Африка и ще видите същата картинка. Извод - Българина е азиатец. България е страна от Третия свят. В Източна Европа такива блокове ги остъклиха и санираха. Направиха паркове около тях. Станаха даже много добре. Тук няма власт която да го направи това. Защото българина-азиатец такава власт, която ще му казва какво да слага и какво не по блока, той такава власт няма да я търпи. Пак ще си избере някой дето ще го остави да си буче навсякъде където и каквото му скимне. Българина си е такъв - прост, мърляв селяндур, затова и блока му е такъв, държавата му е такава - мърлява.
  • 17 гост

    6 2 Отговор
    После върви ми обясни, че трябва ПУП за остъкляване на тераса или за монтаж на фотоволтаични панели на терасата. Тези индивиди правят каквото си искат, изкъртват носещи страни, режат арматури изместват помещения и им сменят предназначението, ама никой не се интересува макар закона да казва друго.
  • 18 БНР

    7 2 Отговор
    Задължително масов сигнал срещу този пехливан да се подаде към общината. Да не сме в латинска америка, че да си строи кой каквото иска.
  • 19 ads

    6 3 Отговор
    Тук може да не е къртен носещият панел. Може вратата да е направена през оригиналния балкон.
  • 20 гост

    5 1 Отговор
    Няма ли община там и главен архитект, та седят и си го гледат това?
    Наскоро ходих до един блок на близък и гледам отреща един си разкрил покрива, сложил една дървена конструкция и я покрил с пвц прозрачни панели. Напълно нелегално с повдигане на покривната конструкция над метър и преустройство на подпокривното пространство. Викам им защо не подадете сигнал в общината да го проверят, защото е сигурно че няма разрешително. А хората не искат, солидарни са с него, нали бил дал пари да си го направи и те не искат да са лошите. Викам им утре ще си прегради пътя до блока ти и пак така, след месец като духне вятър ще падне някоя плоскост върху човек и пак няма да сме лошите. Това е ощетяването на комунизма, не търсиш правдата, а да се покриеш и да минеш метър.
  • 21 бг дебил

    4 2 Отговор
    нациа техническа
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Патето Яки

    6 1 Отговор
    Анархия и безхаберие.
  • 24 Кольо

    5 1 Отговор
    Лелеее, тези баби как спокойно си седят под тази „тераса“...
  • 25 Кой го инте

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Трагично":

    Кой го интересува
  • 26 Кой го инте

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Трагично":

    Кой го интересува
  • 27 Иван

    9 1 Отговор
    Изумителна простотия!!!
    И не само относно този, който направил това, а и самата статия с какъв приятен тон показва и се радва на това творение на простотията в БГ!
    А като падне на главите на бабите отдолу това, сигурно те ще са виновни че са стояли там?
    Такава простотия след Сърбия насам няма да видите.
    Затова в Чехия на картата на БГ един беше поставил кенеф на някаква изложба. Ами кенеф е..и то мирищещ, при положение, че не малко от коментиралите даже поощряват такова нещо.
  • 28 ахах

    5 8 Отговор
    Кво ви пречи бе?Или ви пречи това, че на вас не ви стиска??Тая тераса си я има дето някой беше писъл,от 10тина години.На никой не му дреме!Ако на някой му пречи,е не заради самата нея,а защото търси с кой да се заяде...

    Коментиран от #30

  • 29 ТМВ

    3 0 Отговор
    Това не е бг.патент (абсурд)... В столицата на Молдова Кишинев е масова практика. Който не вярва да провери в нета какви чудеса има там!
  • 30 Потърпевш

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "ахах":

    Във Франция например няколко сгради си имат единодушно избран УПРАВИТЕЛ който има правомощията да решава всичко от името на собствениците и дори ако сметне ,че ти не си достоен собственик на жилището което притежаваш те гони от собственият ти имот -т.е. ако не плащаш таксите си навреме , ако правиш конструктивни промени по сградата без одобрение от съответните власти или вдигаш шум и пречиш на съседите си . Казват ти следното: Ти не си достоен собственик на апартамента във нашият блок , не отговаряш на стандарта на блока и за това си потърси апартамент във по-беден квартал . Това е !

    Коментиран от #31, #32

  • 31 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Потърпевш":

    И у нас може да се постигне възбрана за достъп до собственото жилище ако всички съседи се разпишат под молба за изселване поради негодност на човека. Колко шизофреници и всестранно ментално-болни хора има, които тероризират съседите си, но вместо психиатричните клиники да ги приберат, да им отчуждят апартамента в полза на държавата и да поемат грижите за тях, социланите само правят едно проучване и предписание и точка. За какво им се плаща държавана издръжка като не се намесват в силно наболели проблеми на данъкоплатците? Пълно бездействие.
  • 32 Вулгарстан

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Потърпевш":

    В Англия например такъв блок няма. Защото собственика на апартамент е един, а собственика на сградата е друг. Това което си купил е въздуха и два пръста / един инч в стената, но дограмата не е твоя собственост. Плаща се такса поддръжка в която задължително влиза застраховка на сградата, фонд поддръжка и градинар за оформяне на парк около блока.