Last news in Fakti

31 Октомври, 2018 16:00 4 650 5

Съседите разчитат все повече на Airbnb

  • гърция-
  • airbnb-
  • наем-
  • жилище-
  • къща

По света

Съседите разчитат все повече на Airbnb - 1
Снимка: Shutterstock

Airbnb играе все по-доминираща роля на гръцкия пазар на жилища. Собствениците на над 126 000 апартамента и къщи в южната ни съседка ги отдават под наем чрез въпросната платформа. Близо 6 от 10 недвижими имоти, които се предлагат в Airbnb, са в района на Атика, Крит и южните райони на Егейско море, сочат резултатите от проучване на гръцкия център за планиране и икономически изследвания (KEPE).

През първото полугодие на текущата година 93% от имотите в Атика, предлагащи се през платформата, са били разположени в Атина. Това показва, че туристите предпочитат да почиват в гръцката столица.

Популярността на Airbnb е стремителна и бърза. Допреди 7 години почти никой в Гърция не беше чувал за нея, а днес е един от основните играчи на туристическия пазар в южната ни съседка.

Проучването на KEPE показва, че гръцките собственици избират повече от една онлайн платформа, на която предлагат жилищата си. Сред тях са: TripAdvisor, Trivago, Booking.com, HomeAway и други.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 насам натам

    13 3 Отговор
    Не ме кефи Airbnb, редовно искат да си сканираш (снимаш) паспорта да го изпращаш по някакви мейли на някакви частни лица, които нали се сещате, че не са сертифицирани по защита на личните данни ! Освен това и съпътстващите дребни "хитрини", като липса на точна локация прди резервацията и т.н. Така че Airbnb само в краен случай и то ако не искат сканирани паспорти по пощата !!! Booking е доказана система и е мн. по-добре. До сега с букинг само един път имах проблеми и то забележете с някакъв шано хотел, както се оказа в последствие в Сандански за които резервация през букинга нищо не означавала !?!?

    Коментиран от #2

  • 2 Бай Благой

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "насам натам":

    Странна работа ми се стори тази платформа.
    1. Уж някаква по-ниска цена ми излиза...като цъкна да резервирам и ми излиза по - висока...има включено почистване.Като се свързах със собственика той ми каза по-ниската цена?!
    2. Локацията - понякога липсва точна такава или се различава с другите сайтове) - и се чудиш коя е вярната.
    В booking-а е истината - преди време дори едни пари ми върнаха за дето нямаше интернет в апартамента, който бяхме наели ...в Прага мисля че беше.
  • 3 Реститутка

    4 4 Отговор
    Комшийка ми обеснява, че от апартамент на 5 етаж в сграда без асансьор изкаравала по 1000 евро на месец от БНБ пък пиявиците (брокери) и били намирали за по 500 евро макс клиенти. Та си мисля да пусна 2 апартамента в БНБ пък да видим верно ли е това, което говори.

    Коментиран от #4

  • 4 пииявица

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Реститутка":

    Изкарва 1000 евро друг път , имам 5ма клиенти миналата година които се отказаха от букинг , арбнб и тн. Единия си остави само един от апартаментите близо до Беш хабат , защото вместо 800 лв от наем си докарва чисто 1000-1100 лв.
  • 5 Фъстък

    1 0 Отговор
    Ти май четеш както ти изнася.Не ги виждам така нещата,аз съм ги ПРЕЖИВЯЛ така,защото съм живял над 3 години там .В градинката на Иван Асен детето ми играеше ,докато на пейките всеки ден се караха алкохолици нажулени до козирката и наркомани дето не знаеха къде се намират.Спят по пейките и навсякъде имаше боклуци и хартии от дюнера до БФС то/мини сметище с цени 2000 евра на квадрат в момента/.Айде да спрем с глупостите и да си говорим реално нещата ,щото след една цигара марихуана всичко е прекрасно .Коато от общината изпратиха предписание за задължително саниране познай как се санира сградата .Мини и виж.Наполовина е санирана,защото никой не даде пари,освен това имаше пукнатини щото беше наполовина съборена и достроявана след бомбандировките,и идваха архитекти да слагат еркери и разни пишман селендури дето бяха накупили апартаменти трепереха .Като имаше събрание им казах в очите на всички че са червиви с пари и не са хора,щото е безумие да не си поддържаш имота ,а да си фул с пари.Конституционни съдии от времето на БКП съм вдигал от земята ,дето после умряха с прислужници и чистачки,съседи ми бяха евродепутати и търговци на силикон.Нагледал съм се на какви ли не извращения там.Ами като се бяха наводнили мазетата ?Живял ли си в блато пълно с комари дето като отвориш вратата и ги виждаш заедно с теб как влизат вътре.Детето беше бебе и го бяха нахапали цялото.Две наводнения имахме и дори бившата искаше да продава в един момент дето по принцип се пънеше като