1 Ноември, 2018 20:46 4 501 3

Чужденци ще могат да купуват имоти в Катар

  • катар-
  • имоти-
  • покупка-
  • чужденци

По света

Чужденци ще могат да купуват имоти в Катар - 1
Снимка: Shutterstock

Пазарът на недвижими имоти на Катар се отваря за чужденци. Това нововъведение, предприето от правителството на страната, е с цел стимулиране на местната икономика, която силно пострада от бойкота на съседните си държави. Съгласно закона подписан от емира на Катар Тамим бин Хамад ал-Тани, чужденци ще могат да купуват имоти в определени от властите региони в страната.

През юни 2017 г. икономиката на Катар пострада от ембаргото, въведено от Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет. Туризмът и недвижимите имоти са двата сектора, които бяха засегнати в най-малка степен. С 4% са се увеличили цените на недвижимите имоти през третото тримесечие на текущата година в сравнение със същия период на 2017-а. Въпреки това, те са с 20% по-ниски спрямо 2016-а.

С отварянето на пазара на недвижими имоти Катар разрешава на чужденци са притежават 100% от акциите в местни компании, а също така опростява визовия режим и предоставя възможност за получаване на катарско гражданство.

Важно е да се отбележи, че заради силния спад на цената на петрола се наблюдава силна обезценка на имотите във всички държави от Персийския залив. Най-яркият пример е ОАЕ, където независимо от прилагането на редица стимулиращи мерки, пазарът остава слаб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Циник

    8 3 Отговор
    Петролът свършва и чаршафите не искат да се връщат по палатките и да се гушкат с камилите
  • 3 Гого

    1 0 Отговор
    Мерси бетона и пясъка си го имаме на морето и то във България