Last news in Fakti

2 Ноември, 2018 13:11 2 399 5

Нормандия: Цените падат, а продажбите растат

  • франция-
  • нормандия-
  • жилища-
  • къщи-
  • цени

По света

Нормандия: Цените падат, а продажбите растат - 1
Снимка: Shutterstock

За разлика от големите градски центрове, в селските райони на северна Франция през последните години се наблюдава равномерно развитие на жилищния пазар – спад на цените и ръст на продажбите. С 3% са се обезценили апартаментите през изминалите 12 месеца в Горна Нормандия и със 7% - в Долна.

Пазарът спокойно може да се окачестви като атрактивен за чуждестранни инвеститори. „Това в най-висока степен важи за Долна Нормандия”, уточняват местни брокери. Популярността на района се увеличава и поради факта, че купувачите имат възможност да вземат изгодни ипотечни заеми, цените са достъпни и изборът е голям. За първите девет месеца на година продажбите са се увеличили с 15% спрямо същия период на 2017 г.

В ценово отношение по-изгодно е да се придобие жилище в Долна Нормандия. Там цената на квадратен метър е 1560 EUR, докато в Горна Нормандия сделки се сключват средно на нива около 1630 EUR/кв.м. Къща с две спални и 200 кв.м двор може да се придобие срещу 110 000 EUR. По-големите и по-луксозни къщи, които са интересни предимно за чужденците, се оферират за около 1.2 млн. EUR.

От Великобритания, Белгия и Германия са най-големият брой чуждестранни инвеститори. Интерес към тази част на Франция проявяват също така холандци и швейцарци. Много парижани търсят своя втори дом именно в Нормандия, тъй като има удобна железопътна връзка със столицата.

Почти никакви ограничения не са налице за чужденците, решили да купят имот във Франция. Важно е да се отбележи, че френският процес на придобиване на недвижимост добре защитава купувача. Бъдещият собственик може да огледа имота, да поръча професионална оценка и дори след подписване на договор за покупко-продажба в рамките на 10 дни да се откаже от сделката. Разходите по прехвърлянето на имота са между 7% и 10%.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 симо

    11 1 Отговор
    Че те имотите в Нормандия били колкото в Б-я.Ако се извадят и виртуаните квадрати (от общи части ) достигащи до 50% ,може да се окаже че в франсето е по-евино!

    Коментиран от #2

  • 2 Ганай

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "симо":

    Симчо, купи си буквар!
  • 3 Умен

    8 0 Отговор
    Абе къде са брокитата ни да видим какво ще измислят. Там 1500 евро квадрата без да плащаш общи части. 110 хил. за къща с 2 спални и двор. Тука толкова искат за апартамент в краен квартал. Аааа сетих се сигурно французите зад граница си купуват там ама защо така не се покачват цените въпреки търсенето?
  • 4 алберт

    1 0 Отговор
    Там не се продават като в БГ общи части, нито тераси и т.н. Квадратурата е чиста.
  • 5 Ти да видиш!

    0 0 Отговор
    Държавицата,республика или виалет винаги и във всичко за добро и лошо ще е за винаги първа,но отзад-напред.България се тя нарича и от родолюбивият си народ се тя отрича.От прогонването на Богомилите та до ден днешен държавицата БЪ тъне в плесен.Урааа,плесента владее,и народа куфее!!