2 Ноември, 2018 18:27 3 282 2

Тук са най-скъпите имоти

  • лукс-
  • имоти-
  • цени-
  • поскъпване

Класация

Тук са най-скъпите имоти - 1
Снимка: Shutterstock

С 2.7% поскъпнаха луксозните имоти в 43 големи града на света през третото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на 2017-а. това е най-ниският темп на посъкпване на тримесечна база за последните 6 години. За прът път през Сингапур измести от първото място дългогодишния лидер в класацията Хонг Конг. с 13% поскъпнаха луксодните жилища и къщи в Сингапур през третото тримесечие на тази година в сравнение със същото на 2018 г. Основната причина е дефицитът на луксозни имоти през първото полугодие на текущата година, посочват анализатори от консултантската компания Knight Frank.

Важно е да се отбележи, че през лятото властите на Сингапур и Хонг Конг въведоха редица мерки за охлаждане на пазара. Донякъде те дадоха резултат, тъй като на тримесечна база поскъпването се забави, съответно до 5.5% и 1.7%.

Европа показа доста "равнодушна" динамика. Градове като Единбург и Мадрид, отчетоха ръст, други, като Берлин и Париж, бяха в стагнация, а на пазари като Лондон и Дълбин цените при луксозните имоти дори отчетоха спад.

В ТОП 5 на държавите, в които се наблюдава ръст на цените на луксозни имоти влизат Мадрид на трето място с поскъпване от 10.1%, Сан Франциско - с 9.5% и Токио - с 8.6%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 консултант

    2 3 Отговор
    " Основната причина е дефицитът на луксозни имоти през първото полугодие на текущата година, посочват анализатори от консултантската компания Knight Frank." А, основната причина за "дефицитът на лускосзни имоти" е че Ротшилд и компания се изнасят натам, за да наблюдават ТСВ по телевизора, на спокойствие и в края й да влязат след китайската армия в Сибир.

    Коментиран от #2

  • 2 Гадател,внук на Ванга ;)

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "консултант":

    Пий си редовно хапчетата!!!Ако толкова много ти се мре,да ти го предскажа:и твоя ред ще дойде...скоро