Last news in Fakti

3 Ноември, 2018 09:37 9 823 1

Висок темп на поскъпване на наемите

  • амстердам-
  • наем-
  • цени

По света

Висок темп на поскъпване на наемите - 1

Безспорно тенденцията в световен мащаб е повечето млади хора и тези на средна възраст да живеят под наем. Това неминуемо се отразява на темпа на поскъпване. Традиционно високи са наемите и с най-бърз темп се повишават те в столиците. Там предлагането е много по-голямо, притокът на хора също. Холандия обаче е изключение. През текущата година наемите в цялата страна са се повишили средно с 5.3% в сравнение с миналата година.

За последните две тримесечия обаче темпът на поскъпване в Ротердам и Айдховед е по-висок от този в Амстердам и Утрехт. По данни на консултантската компания Pararius, през третото тримесечие на текущата година наемните нива в Ротердам са се повишили с 14.3% на годишна база. Айдховен остава на второ място с ръст от 12.1%, докато в Амстердам ръстът е едва 3.5% за разглеждания период.

Средно квадратният метър жилищна площ там се отдава срещу 22.5 EUR/кв.м. В Ротердам стойността е 16.5 EUR/кв.м. Средната стойност за Холандия е 16 EUR/кв.м.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селяндур

    0 0 Отговор
    Абе теглете кредити бе