Last news in Fakti

5 Ноември, 2018 16:00 2 638 4

Пазарът на имоти на Бахамите се възстановява

  • бахами-
  • имоти-
  • на-
  • търсене-
  • чужденци

Екзотичен пазар

Пазарът на имоти на Бахамите се възстановява - 1
Снимка: Shutterstock

Стабилни остават цените на жилищните имоти на Бахамите през последните 3 години на фона на балансирано търсене и предлагане. От 2017 г. обаче се наблюдава ръст на цените при луксозните имоти – до 2020 USD/кв.м, което се дължи най-вече на завишения интерес от страна на чужденци. Последните са привлечени от инвестиционната сигурност, която предлага регионът.

„В момента пазарът отчита лек подем, който се изразява в повече продажби през последните две години, но не и в общо поскъпване на цената”, коментира Кристин Уолъс Уитфилд, президент на Асоциацията на недвижимите имоти на Бахамските острови.

Цените на луксозните недвижимости започват от 1 млн. USD. Стойността на квадратен метър варира в широкия диапазон между 8070 и 21 530 USD. За сравнение, цената на жилищата от средния ценови клас се движат в диапазона от 2690 до 4300 USD/кв.м. Повечето луксозни къщи се търгуват срещу 2 и 3 млн. USD, въпреки, че нещо, което се доближава до лукса може да се купи и за 750 000 USD.

Преобладаващата част от клиентите на лукс имоти на Бахамите са чужденци. За последните 12 месеца близо 60% от тях са от САЩ, а останалите 40% - от Канада, Мексико, Бразилия, Аржентина, Перу, Франция, Швейцария и Великобритания. Не е малък и интересът от италианци, германци, китайци, руснаци и швейцарци.

Чужденците, решили да си купят имот на Бахамите, трябва да получат разрешение от инвестиционното управление на острова. Процесът обикновено отнема между 45 и 60 дни, а таксата, която се плаща варира от 250 до 500 USD в зависимост от размера и вида на имота, който клиентът желае да купи. Купувачите на недвижимост на стойност над 750 000 USD могат да подадат заявление за гражданство, но без право да работят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 1 Отговор
    Добре че ме информирахте на време ,таман се бях загрижил за имотния пазар на бахамите.
  • 2 Дедо Йоцо

    4 2 Отговор
    Еми....опаааа....преместих го !!!
  • 3 Охххх олекна ми

    1 1 Отговор
    Бях вложил едни мильоне в едни поляне по плажо там...
  • 4 Шопска кратуна

    4 1 Отговор
    От витоша по-високо нема!