1 188 4

Как строителният надзор да е по-ефективен

Предложения се приемат до 23 ноември

Как строителният надзор да е по-ефективен

До 23 ноември, сформираната в МРРБ работна група, трябва да предложи идеи за промяна в законодателството, чрез които строителният надзор да стане по-ефективен. Информацията беше оповестена след среща между министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и ръководството на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.

Включените в работната група експерти извършват преглед на нормативната уредба и трябва да предложат изменения, чрез които дейността на лицата и фирмите, упражняващи строителен надзор, да се регулират по-добре.

„Необходимо е да помислим как заедно да направим процеса работещ. Отворени сме за идеи и ако имате предложения ще очакваме да ни ги предоставите”, каза още регионалният министър. Коментирана беше и нормативната уредба относно строителството. Министър Аврамова напомни, че в МРРБ е създадена работна група, която има за задача да разработи концепция за промяна в законодателството по отношение на инвестиционния процес.

По време на срещата бяха дискутирани квалификацията на кадрите и нормативни промени, чрез които да се завишат изискванията за получаване проектантска правоспособност.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • hmhmhm
  Отговор
  1 18:47  08.11.18
  Парите за подкупи да минават по куриерска фирма - за да не се разкарват хайваните!
 • боцмана
  Отговор
  2 18:56  08.11.18
  Ефективен може да бъде само и единствено ако не е корумпиран.
 • Емил
  Отговор
  3 19:31  08.11.18
  Надзора чака пари от инвеститора - за какъв контрол говорим?! Надзора има право само на ПЛАХИ ЗАБЕЛЕЖКИ и указания как да се прикрият недостатъците!
 • ормв
  Отговор
  4 08:54  11.11.18
  ела те в Русе на ул. Вискяр п-на да им видите творческото извращение.

Напиши коментар:


Публикувай