Last news in Fakti

9 Ноември, 2018 19:17 2 958 1

Още претенденти за къщата на Яворов

  • яворов-
  • къща-
  • продажба-
  • търг-
  • чси

Поканата за публична продажба не е оттеглена

Разразилият се скандал около собствеността на къщата музей на Пейо Яворов на софийската улица „Раковски” не е довел до отмяна на търга за публична продан, организиран от частен съдебен изпълнител. Така на практика, освен Столична община има още трима желаещи да придобият имота.

Столична община не е разговаряла със собственика, въпреки че столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че къщата на Яворов е част от културно-историческото наследство на София и ценен архитектурен паметник, уточнява БНТ.

Съдът е определили обезпечителна гаранция от 300 000 EUR, след обжалване на поканата. Интересът към имота е заявен пред частния съдебен изпълнител, който организира продажбата. Трима други кандидат-купувачи са изпратили свои представители, за да се запознаят с документацията.

Желаещите да кандидатстват за участие в търга могат да го направят до 15 ноември. Предложенията ще бъдат отворени на 16 ноември в Софийския районен съд. Тогава ще бъде обявен и спечелилият наддаването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    4 1 Отговор
    Поредната гавра с българското културно-историческо наследство. И после, ама що ма вкарвати в Беляне.