Last news in Fakti

13 Ноември, 2018 11:35 3 060 2

Без ново спортно „бижу” във Враца

  • зала-
  • враца-
  • строеж

Залата е трябвало да бъде готова в края на октомври

По план в края на октомври в двора на врачанското училище „Христо Ботев“ трябваше да бъде открита модерна спортна зала. Към средата на ноември там обаче има една основа, от която стърчат бетонни железа. Едва ли строежът ще бъде завършен преди пролетта на 2019-а, коментират от агенция BulNews. Избраната от общината чрез пряко договаряне фирма изпълнител „Каримпекс 1“ досега не е изграждала толкова голям обект. Дружеството има опит, но той е в полагането на водопроводи и канализация и е истинска загадка как изобщо е спечелило обявената процедура за харченето на 1 816 549.90 лв.

Врачани твърдят, че от началото на строежа на него не са виждали повече от 5 работника, които често се сменяли. Някои твърдели, че от фирмата не им плащали и затова си тръгват, но на този етап не е ясно дали това е така. Все пак обаче трябва да има някакво обяснение защо на обекта са се сменили хора от Дупница, Бяла Слатина и Криводол, а работата все не върви и не върви.

Официално от общинската администрация оправдаха голямото забавяне с проблем в документацията, в която не бил отразен минаващ под терена водопровод. Той бе преместен, но това не даде тласък на строителните дейности. Нещо повече - от близо месец на обекта не се строи и досега никой не е обяснил какво се случва там. Скандалът със строежа на спортната зала в двора на училище „Христо Ботев“ вече е огромен. Ставащото дава ясна представа на обществото как се печелят обществени поръчки и преки договаряния в общината и липсата на каквато и да е отговорност от членовете на комисии, които провеждат подобни процедури. Любопитното е какво оправдание за грандиозния провал ще дадат общинарите, които са взели решението очевидно неподходяща фирма да гради новата спортна зала? Всеки един от тях е честен, неподкупен, с голям стаж в своята област и с отлична репутация в обществото, така че няма да им е трудно да се защитят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 0 Отговор
    Парите са дръпнати и от общината да планират вече за какво ще използват тези стълбове. Виновен няма. Какво като в Швейцария за толкова пари ще ти построят двойно по-голяма сграда и качествена инфраструктура? Какво като по другите страни спазват сроковете си? Та дори и плащат на работниците, на пук на нашите "бизнесмени"? Проследете кой се е разписал под документацията и му вижете начина на живот. Вероятно не е дарител и виден общественик, а по-скоро дискотечен тузар по курортите.
  • 2 Пешо

    3 1 Отговор
    Във Врачански регион хора не останаха, а колкото пък ги има умират от мизерия, идиотите спортни съоръжения ще строят.