624 0

Индонезия понижава данъците за имоти

Целта е стимулиране на икономиката

Индонезия понижава данъците за имоти
Снимка: Shutterstock

Индонезия намалява данъка при покупка на недвижим имот. Целта е да се стимулира местната икономика. Промяната ще засегне най-вече купувачите на луксозни имоти. Ако досега данъкът за прехвърляне е бил 5% от цената, то той вече ще е 1%.

"Надявам се, че промяната ще даде отражение и върху строителния сектор в дългосрочен план", казва министърът на финансите на Индонезия. Точната дата на влизане в сила на по-ниските данъци все още не е ясна. Към момента се извършва законова подготовка.

Средните цени на жилищата в Джакарта са 360 000 USD, а къща със земя може да се купи срещу 719 00 USD. В пъти по-евтино е в градовете извън индонезийската столица. Там цените на апартаментите падат до 71 000 USD, а най-евтините къщи са по 145 000 USD.

Индонезия

Още по темата

 • Пазар, който „тъпче на едно място”

  Пазар, който „тъпче на едно място”

  За последните 12 месеца пазарът на недвижими имоти в четиринайсетте най-големи града на Индонезия почти не отчита промяна. С 1.1% са поевтинели ...
  2.10.2018
  3 423
  2
 • Умерено поскъпване на имотите в Индонезия

  Умерено поскъпване на имотите в Индонезия

  Високият процент инфлация в Индонезия подтиква богаташите да влагат спестеното в недвижими имоти. Батам и Бандар са двата града с най-висок ръст при ...
  31.10.2016
  1 429
  0

Напиши коментар:


Публикувай