5 565 5

Откриха хотел в кариера (ВИДЕО)

Инвестицията е 290 млн. USD

Китай отново изненада света със своите екстравагантни проекти. Този път става дума за хотел, който е построен на стената на бивша кариера и буквално се намира на 90 метра под земята. Независимо от мнението на редица специалисти, че подобен проект е в разрез с всички строителни норми, той вече е факт и носи титлата „Най-екологичен хотел на света”.

Визията на сградата е дело на британски архитекти, които няколко години са разработвали конструкцията на 5-звездния хотел. От възникването на идеята до прерязването на лентата са изминали 12 години. Инвестицията е на стойност 290 млн. USD.

Songjiang InterContinental се намира в покрайнините на Шанхай. Отчитайки факта, че на дъното на кариерата винаги се събира вода, е било взето решение не да се пресушава напълно, а напротив – да бъде напълнена с вода до максимална степен. Благодарение на това два етажа от хотела се намират под вода. На единия от етажите е разположен рибен ресторант с огромен панорамен прозорец.

Хотелът се състои от 18 етажа. 16 от тях са под земята и едва 2 са на повърхността. Покривът на хотела е превърнат в парк. Площта му е 3000 кв.м. Общата разгъната застроена площ на сградата е 428 200 кв.м. Разполага с 336 стаи, но и много зони за отдих. Местоположението на хотела е дало възможност на гостите му да се предлагат редица нестандартни спортове като скално катерене, бънджи скокове и различни видове водни спортове.

Другата особеност на сградата е, че тя предоставя не само максимален комфорт, но разполага и система за енергийна ефективност. Целият комплекс използва само геотермална и слънчева енергия.

Китай

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Щедър е народа
  Отговор
  1 06:33  26.11.18
  Явно има много милиардери в Китай, а само Таткова или Държавна пара се харчи така в стил Банев или Бенчев

  Коментиран от #2

 • гост
  Отговор
  2 08:35  26.11.18

  До коментар #1 от "Щедър е народа":

  Хич не е така. Просто има много компетентни хора там, строи се по най-високите стандарти и това е резултата. Точно когато е с дъжавни пари се правят най-големите идиотщини и строителни неточности. Това е инвестиционен проект и е доста изгоден, защото 330 стаи ще генерират милиони долари месечно или амортизация за 10г. Нашите умници едно Белене за четвърт век не могат да решат ще ли се прави или не, а те за няколко години преобразуват кариера в генериращ печалби хотел. Ама Белене е с милиарди на минус, а това само от рекламата вече е на плюс, защото там има най-различни хотел, но хората плащат повече за оригинален престой, а не за тривиален.

  Коментиран от #3

 • Бай Благой
  Отговор
  3 09:24  26.11.18

  До коментар #2 от "гост":

  Те Белене са го решили да ли ще се прави или не....просто за "суджука" не могат да се разберат!
 • Е пак ли
  Отговор
  4 17:21  26.11.18
  Как ще ги стигнем ..............КИТАЙЦИТЕ ?
 • mediator37
  Отговор
  5 20:00  28.11.18
  А, никак. Те от една локва правят бижу, а ние си седим в локвата крякаме.

Напиши коментар:


Публикувай