26 Ноември, 2018 09:43 4 250 8

Жители на Хитрино с нови къщи

  • хитрино-
  • къщи-
  • новодомци-
  • жители-
  • пострадали

13 семейства с нов дом

Две години след трагичния инцидент в Хитрино 13 семейства ще получат ключове от новите си къщи. Те са строени по американски метод и са със съвременна архитектура. Френски прозорци придават един по-различен вид на целия район. Външната облицовката е от винилови плоскости, известни още като Американски сайдинг. Това е материал с топлоизолационна, хидроизолационна и шумоизолационна система и замества традиционните мазилки при облицовка на нови сгради и реновирането на стари. Сайдингът се поставя лесно и няма нужда от допълнителна поддръжка след монтирането му.

Новите имоти са построени със средства от фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика.

На 10 декември 2016 г. дерайлира товарна влакова композиция, която превозваше пропилен и пропан-бутан. Взривът отне живота на 7 души, а 29 бяха ранени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирослав

    20 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Новите имоти са построени със средства от фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика. - А защо не са построени с обезщетението платено от застрахователя на железопътната компания, причинила инцидента? Може би ДЪРЖАВАТА е допуснала тази компания да няма адекватна застраховка? И заради това, че държавата е ДОПУСНАЛА това, сега плаща с обществени пари.
  • 2 ВСВСВС

    11 0 Отговор
    Тези къщи докато станат годни за живеене...а и на снимката се виждат само две, ако трябва 13 семейства да си ги делят. Пак и пак само ПР.
  • 3 Медун

    8 0 Отговор
    фонд „Социална закрила” - интересно име са избрали за благотворителното застрахователно дружество на мутрите.
  • 4 ванката

    11 1 Отговор
    заради тия кражби на пари там си отиде вероника от русе щеше да разкрие огромни злоупотреби с парите отпуснати този северин му е платено да се признава за виновен без дори да знае в какво но казва че е виновен... доказана и утвърдена практика на герб!!!
  • 5 гост

    7 1 Отговор
    На мен ако ми падне къщата и аз нямам застраховка, кой ще ми направи нова и хубава? И защо ние с нашите пари събрани от ДМС смс-и плащаме за хубави къщи, като можеше тези хора да се обезпечат със сума съответстваща на стойността на къщата и да будат заселени в много пустеещи къщи на няколко стотин метра от техните? На всичкото отгоре фирмата или техния застраховател какви разходи е покрил, какво е изплатил, нищо не се казва? Защо? Ето, в Италия стана взив, моста падна, веднага застрахователите казват, че ще платят единколко ски милиона за това, толкова милиона за онова. У нас някой нещо казали какво се покрива от застраховател? Не. Казват за какво са изразходени дарените пари. За направа на хубави къщи на село на хора без застраховки. Браво България! Браво, чудни сте!
  • 6 незнайко

    4 0 Отговор
    А къде отидаха 3- те милиона събрани от дарения ??? Може би за прозарците които са били счупени ??? Кмета на Хитрино никой не смее да го пипне !!! И познайте защо ???
  • 7 никси

    1 0 Отговор
    а защо само 13 семеиства адругите потьрпевши не за служават ли или откраднаха парите за другите кьщи това е мижи киорчода те лажем недаи боже стане голямо заметресение тогава не ми се мисли занас народа дано има бог дани пази
  • 8 Bulba

    2 0 Отговор
    А в БИСЕР? Кучета ги ЯЛИ!