30 Ноември, 2018 14:37 10 118 4

Чужденци бягат от този имотен пазар

  • аржентина-
  • имоти-
  • цени-
  • чужденци

До 20% поевтиняха жилищата

Чужденци бягат от този имотен пазар - 1
Снимка: Shutterstock

Скорошната девалвация на аржентинското песо не подмина и пазара на недвижими имоти. След като през август централната банка на страната повиши основната лихва до 60%, то през октомври цените на имотите вече са с 10-20% по-ниски. Страната е сред най-рисковите за покупка на недвижимост.

В Мендоса основната група купувачи са инвеститорите. Те обаче повече не искат да влагат парите си в имоти, а много от чужденците, които вече са собственици искат да ги продадат. Купувачи обаче липсват.

Чужденците, които и сега се интересуват от пазара, избират жилище в затворен комплекс с много добра охрана. Апартаменти с две или три спални, които през 2017 г. са се продавали за 325 000 USD, днес струват 250 000 USD.

Апартаментите в жилищните комплекси са най-търсени от социално икономическата класа. Става дума за купувачи на възраст между 35 и 45 години, търсещи имот с 24-часова жива охрана и относително висок стандарт на живот. Жилища с площ между 110 и 120 кв.м могат да бъдат купени за 280 000 - 300 000 USD.

В Мендоса чуждестранните купувачи са основно от Бразилия и Чили. По-рядко се срещат американци. Пазарът на недвижими имоти в Аржентина е в американски долари, а не в песо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КАТАСТРОФА

    7 0 Отговор
    КРИЗАТА УДАРИ !!! ИМОТНИЯТ БАЛОН СЕ СПУКА !!! ПАЗАРЪТ СЕ СГРОМОЛЯСА !!!
  • 3 krasen

    8 1 Отговор
    mn mn naduti stroiteli mnogo alchni sega ne praviat magazini ili garaji a parteri za da lapat pove4e koi im razre6ava
  • 4 Турист

    0 0 Отговор
    Не издържат на конкуренцията на Уругвай , но там престъпността е минимална, докато при гаучосите е зле положението, не колкото в Бразилия , но е зле.