2 523 0

Флоренция привлича все повече инвеститори

Акцентът е върху луксозните имоти

Флоренция привлича все повече инвеститори
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Независимо от това, че Италия все още се възстановява от икономическата криза, Флоренция се „чувства доста уверена”, благодарение ръста на цените на недвижимите имоти. Градът, чието население не е много голямо, привлича все повече чужденци. Атрактивен е и с добре развитата си градска инфраструктура и местна икономика. Флоренция съчетава в себе си „лаконичен градски център и културни забележителности със сигурност”, казва Еми Редферн Вудс, управляващ директор на консултантската компания Knight Frank за Италия.

С близо 2% поскъпнаха имотите във Флоренция през третото тримесечие на текущата година в сравнение със същия период на миналата. На пръв поглед това може да е скромен ръст на фона на значително по-високия темп на поскъпване в други подобни европейски градове, най-вече испански и германски, но Флоренция е далеч напред в ръста на цените от редица по-големи италиански градове, които все още се опитват да заличат последствията от икономическата криза, чието начало беше преди близо 10 години.

Луксозните имоти са сред най-търсените. Това е и основата причина цените за година в сегмента да се повишат с 14%, а броят на имотите, обявени за продажба да се понижи с 30%.

Италия


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай