2 590 0

Флоренция привлича все повече инвеститори

Акцентът е върху луксозните имоти

Флоренция привлича все повече инвеститори
Снимка: Shutterstock

Независимо от това, че Италия все още се възстановява от икономическата криза, Флоренция се „чувства доста уверена”, благодарение ръста на цените на недвижимите имоти. Градът, чието население не е много голямо, привлича все повече чужденци. Атрактивен е и с добре развитата си градска инфраструктура и местна икономика. Флоренция съчетава в себе си „лаконичен градски център и културни забележителности със сигурност”, казва Еми Редферн Вудс, управляващ директор на консултантската компания Knight Frank за Италия.

С близо 2% поскъпнаха имотите във Флоренция през третото тримесечие на текущата година в сравнение със същия период на миналата. На пръв поглед това може да е скромен ръст на фона на значително по-високия темп на поскъпване в други подобни европейски градове, най-вече испански и германски, но Флоренция е далеч напред в ръста на цените от редица по-големи италиански градове, които все още се опитват да заличат последствията от икономическата криза, чието начало беше преди близо 10 години.

Луксозните имоти са сред най-търсените. Това е и основата причина цените за година в сегмента да се повишат с 14%, а броят на имотите, обявени за продажба да се понижи с 30%.

Италия

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай