Last news in Fakti

5 Декември, 2018 15:06 3 819 2

С до 7% ще поскъпнат жилищата в Испания

  • испания-
  • жилища-
  • цени-
  • прогноза

Повече търсене, по-високи цени

С до 7% ще поскъпнат жилищата в Испания - 1
Снимка: Shutterstock

Ръстът в търсенето на жилища в Испания ще доведе до поскъпването им с 5-7% през 2019 г., прогнозират анализатори на консултантската компания Tinsa. Броят на сделките през идните 12 месеца ще отчете повишение от 5-10%. Очаква се да бъдат сключени между 652 000 и 650 000 сделки. В същото време поскъпването ще бъде „по-сдържано” през следващите няколко тримесечия.

Очаква се повишението на цените да е по-високо извън големите градове, където досега възстановяването след кризата е било по-бавно. Ръст ще има и при ипотечното кредитиране. Той ще е в рамките между 10% и 15%, а строителният сектор ще се увеличили с близо 25%.

Пазарът на недвижими имоти през 2019 г. ще се развива положително. Основен фактор за това ще е икономическият ръст, възстановяването на пазара на труда, повишаването на търсенето на жилища и активността в строителството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селяндур

    10 2 Отговор
    Там може, ама тук?
  • 2 кади

    5 1 Отговор
    Може,ама на дали! В Испания през 2015 имаше построени и непродадени 1,2 милиона жилища! Толкова бързо да е нараснало населението--не вярвам!