4 214 3

Великобритания спира „Златните визи”

Борба с прането на пари

Великобритания спира „Златните визи”
Снимка: Shutterstock

Великобритания спира програмата Tier 1, която дава възможност на чуждестранни граждани, чрез инвестиции в недвижими имоти, да пребивават дългосрочно на Острова и да кандидатстват за гражданство една година след направената инвестиция в размер минимум на 2.61 млн. EUR.

Промяната влиза в сила в полунощ на 7 декември. Основната причина за предприемането на подобна мярка от властите е борбата с прането на пари и организираната престъпност. Очаква се новите закони да изискват от инвеститорите пълна отчетност на техните активи, а също така изключват държавните облигации от списъка с възможности за получаване на „Златна виза”. Програмата е спряна от действие, докато не влязат в сила законовите изменения. Очаква се те да бъдат приети през 2019 г.

„Не търпим тези, които не играят по нашите правила и търсят начини да заобиколят системата. Новите мерки ще са в помощ на истинските инвеститори, които искат да поддържат британската икономика и могат да спечелят от местната имиграционна система”, каза Карълайн Ноукс, министър по имиграционните въпроси.

Програмата Tier 1 даваше възможност на инвеститори, които вложат поне 2 млн. паунда, да получат британско гражданство. Тя беше отворена за кандидати извън европейското икономическо пространство и Швейцария. Очаква се в най-голяма степен промяната да засегне руските бизнесмени. За тях Великобритания е особено популярна дестинация за покупка на скъпи имоти, чрез които съхраняват състоянието си и дават качествено образование на децата си.

Великобритания

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гост
  Отговор
  1 10:46  07.12.18
  Да бе, руснаците. Като гледам Абрамович срещу не знам колко си азиатеца като притежатели на отбори и инвеститори. Ама драскайте си, нали ви дават пари на държавите - джуджета да плещите срещу Русия, като друго не можете.
 • S.G.
  Отговор
  2 00:23  08.12.18
  Островитяни.
 • 277
  Отговор
  3 01:37  09.12.18
  КАТО ИЗПУСНЕШ НЯКОЛКО НЕЩИЦА, КАТО ТЕЗИ НАПР. Не търпим тези, които не играят по нашите правила и търсят начини да заобиколят системата. Новите мерки ще са в помощ на истинските инвеститори, които искат да поддържат британската икономика и могат да спечелят от местната имиграционна система”, каза Карълайн Ноукс, министър по имиграционните въпроси... СЕ СБЛЪСКВАМЕ И С ДРУГАТА НАХАЛНА АНГЛИЙСКА ПОЗИЦИЯ.. ТЕ ВСЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАТ ЧЕ БЕЗ ТЯХ СВЕТЪТ Е ХАОС, ЕСТЕСТВЕНО, И СЪНУВАТ ЗА КАЧЕСТВЕНОТО ИМ ОБРАЗОВАНИЕ. Е ПРОСТЕНО ИМ Е ...НО СЕ ЗАПОЧВА ДРУГАТА ВЪЛНА СРЕЩУ РУСИЯ, А ПОМНИ СЕ КАК ЗАПОЧНАХА НАХАКАНО ВСИЧКИ СРУЩУ РОСИЯ... КУПЕТЕ СИ ПАМПЕРСИ - ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ.

Напиши коментар:


Публикувай