9 Декември, 2018 17:35 8 087 21

Столичният квартал „Младост” с 60 нови сгради

  • жилища-
  • младост-
  • imot.bg-
  • строеж

Оферират се малко жилища в етап на строеж

Столичният квартал „Младост” с 60 нови сгради - 1
Снимка: М. Богданова ©

Столичният квартал „Младост” продължава да бъде сред най-апетитните места за строителните предприемачи. Поредното доказателство за това е, че там ще бъдат изградени близо 60 нови блока. Повечето от тях ще са над 10 етажа. По информация на Фрогнюз, документите за застрояването са подготвяни независимо от мощните граждански протести срещу презастрояването.

"Предвижда се мащабно застрояване по мои груби сметки около 500 000 кв. м. разгърната застроена площ. Това са нови около 15 000 жители и нови над 10 000 автомобила. Представете си това застрояване какво допълнително натоварване ще представлява за един квартал, който и без това е изключително презастроен. Една много малка уличка като ул. "Ана Ахматова" ще трябва да обслужва нови допълнителни около 2000 автомобила. Според мен този план трябва да бъде отменен, за да се изчака завършването на "Визия за София", която трябва да е готова през юни месец догодина. Терените, които достигат до магазин Метро трябва да бъдат част от Източен парк, а не да се застрояват”, каза общинският съветник Войслав Тодоров на общественото обсъждане на ПУП-а за разширение на Младост 1А.

През тази година над 70% от сделките с жилища са се сключвали на етап строеж. В кварталите с най-силно търсене на апартаменти те се продават още в съвсем начален етап на изграждане, коментират анализатори. Младост също може да бъде причислен в тази група. Там към момента се оферират едва около 30 двустайни жилища в етап на строеж, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Цената им започва от 69 000 EUR за двустайно жилище от 63 кв.м. и достигат до 90 000 EUR за апартамент с разгъната застроена площ от 80 кв.м.

Най-много – близо 70, е броят на оферираните тристайни жилища в етап на строеж в Младост. Най-евтините са 97 900 EUR. Площта им е 88 кв.м. Най-големите жилища с три спални са с площ 133 кв.м. и цена 159 000 EUR. Разположени са в сграда в близост до метростанция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12121212

    44 2 Отговор
    Не може да се чака защото скоро лихвите скачат а цените падат. Сега се жъне балъка. После иде суша. Паметници нема сметка да се строят тогава.

    Коментиран от #9

  • 2 азсъмбе

    39 0 Отговор
    София не е разтегателна
    .. скоро ще трябва да почнат да бягат от там! В крайна сметка не всичко е пари и живот в София
  • 3 Коко55

    29 0 Отговор
    С толкова блокове е станало като Бедрок.
  • 4 Миризлив Пор

    71 8 Отговор
    Имало едно време една районна кметица, която искала да спре презастрояването... а бе... "сготвена" си стои в ареста а строежите си вървят, балъците плащат.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бай х.....

    51 4 Отговор
    Обзалагам се ,че Иванчева ще я пуснат от ареста след построяването на тези блокове.Ще обявят ,че няма достатъчно доказателства за да бъде осъдена.Иванчева ще осъди държавата и ние ще плащаме,прокуратурата ще се скрие и всичко ще приключи.

    Коментиран от #7

  • 7 никси

    36 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бай х.....":

    те маи нарочно и умишлено я осьдиха защото младост е апетитна хапка за някои господа, с тоя подкуп е някькьв цирк , за да заблести някои нагьл чорбаджия,, ми се струва,някои които, фьндькова има доста облаги и плаща с народна пара .

    Коментиран от #10, #15

  • 8 Миризлив пор

    23 1 Отговор

    До коментар #5 от "мда":

    Едно време, кога бях млад и глупав (а сега само глупав). Имах една учителка по Български, която държеше всеки да е прочел и разбрал "приказка за стълбата" на Вапцаров. Мисля че човека го е написал много преди теб и няма нищо ново под слънцето.

    Коментиран от #16

  • 9 бл.134 в Зап. парк

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "12121212":

    Взимайте братя и сестри , колкото повече - толкова повече .За всеки ден от седмицата , дай може в месеца в различен да спите.Спите и сънува ,сънува и спите .Акогато не го правите плюскате и планирате пощивки в Куша дасъ-aptal Bulgar
  • 10 Умен

    6 27 Отговор

    До коментар #7 от "никси":

    Първо, не е осъдена а я съдят. Второ има такива доказателства срещу нея, че не знам как ще го потулят. Уж невинна и реве колко е лошо в ареста пък протаква делото, колкото се може повече. Иска отводи и тем подобни. Адвокатката й набеждава Ваклин без да има доказателства в национален ефир а дума не казва за записите от заведението, в което са броили пачките от подкупа. Не знам защо я мислите за светица тая продавачка на козметика(ако не се лъжа).
  • 11 БлокМастър

    11 1 Отговор
    За това шугаво племе - само герб!

    Коментиран от #13

  • 12 анонимен

    13 0 Отговор
    навсякъде където има възможност садете борчета, че сумати коли ще дойдат скоро все ще е мъгливо
  • 13 Зорлем

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "БлокМастър":

    ГЕРБ да не са започнали да купуват апартаменти в Младост на желаещите? Щом има купувачи, които не ги притеснява навалицата в Младост, ще има и продавачи. Елементарна пазарна логика.
  • 14 Радо

    11 3 Отговор
    Предлагам на тези, които са против ГРОБ в софето, да се изнесат от тъпото софе, за да останат само тези, които са гласували за хунтата..и да се видят какви са убавци и ентелегентни с новозакупените дипломи за вишу образование.
  • 15 елементарно е

    2 7 Отговор

    До коментар #7 от "никси":

    Като е тъпа и продажна
  • 16 antropos

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Порче, приказката е от Смирненски!

    Коментиран от #17

  • 17 Миризлив пор

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "antropos":

    Мдааа интересно, някой се усети. Явно все още има четящи и мислещи хора. Поздравления.
  • 18 Eeee

    12 2 Отговор
    И от къде ще дойдат тия 15000 абдала да купуват тия кенефи в София ?

    Коментиран от #20

  • 19 Bubbles

    8 2 Отговор
    Е да де, те затова прецакаха Иванчева.
  • 20 Ххехехе

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Eeee":

    Чекай бре, стой, кой каза, че ще се купят?! Един-два апартамента в блок ще светят чат-пат, останалото - празно с години.
  • 21 Я.Петров

    1 0 Отговор
    Да не сме си купили 100 000 роби от някъде. Фалшиф бизнес с известен край за момента Спад с 30% до две години.Кой не спадне у банката или фалит.