11 Декември, 2018 16:06 11 350 6

Жилище в природен резерват

  • португалия-
  • селце-
  • имоти-
  • къщи

Все повече инвеститори предпочитат тези места

Жилище в природен резерват - 1

Компорта – привлекателно португалско градче и луксозно място за отдих, което привлича все повече чуждестранни инвеститори с тишината, природата и климата си. Оризовите полета, корковите дървета и белите плажове и малкото население (бел. ред. към 2011 г. то е било 1268 души), както и много на брой представители на дивата природа – делфини, сиви чапли, щъркели, фламинго, създават впечатление, че районът е един от малкото оазиси, останали незасегнати от съвременния свят. Мястото е предпочитано от знаменитости, които искат да избягат от любопитните погледи на папараците.

Компорта е център на голяма фермерска област, в която има около 50 къщи. Специализиран е в център за селскостопанска продукция. Повечето имоти са обявени за продажба. Цената им е между 500 000 EUR и 10 млн. EUR. Наемът на луксозен имот започва от 600 EUR и достига до 3750 EUR.

„Очарованието на Компорта е, че успя да възстанови облика от миналото си. Основните сгради са запазили автентичния си вид отпреди половин век и са се превърнали в туристически обекти, което е основният доход на селцето. То се намира на час път с кола от Лисабон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 2 Отговор
    COM порта
  • 2 Бай Пешо

    16 4 Отговор
    Миленче ко ма занимаваш с глупости ,мен ко ма интересува Португалия ,я напиши на икономическия министър ,строителните компании в България колко данъци укриват и какво ниско качествено строителство правят.Новите имоти при едно земетресение ще имат сериозни поражения!!! Икономисва се арматура ,бетон и какво ли не!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Я.Петров

    10 2 Отговор
    Ча Рибърково по близко уа. Ко ша бием в кон и порта път. Я леко, леко и на село.
  • 5 vasik atanasova

    3 1 Отговор
    наистина е чудно място !
    но да си там с любим човек
    и да си имаш осигурени старини
    мерси за инфото госпожа Богданова
  • 6 КОМПОТА

    2 3 Отговор
    Хаха ще припадна от смях 10 милиона за къщичка в мизерната Португалия в никому неизвестното градче КОМПОРТА !!! Че аз за 10 милиона ще си купя няколко къщи в Лондон и Париж и ще си ги МЕНКАМ през месец БЕ ТЕЯ ЛУДИ ЛИ СА !!!