12 Декември, 2018 16:30 1 859 3

Удължиха срока за надграждане на кадастъра

  • кадастър-
  • надграждане-
  • срок-
  • удължаване

Хартиените документи ще бъдат дигитализирани

Удължиха срока за надграждане на кадастъра - 1
Снимка: Shutterstock

С две години се удължава срокът, през който Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) ще може да усъвършенства предоставяните електронни административни услуги. Това предвиждат приетите от правителството промени в преходните и заключителните разпоредби на постановлението за изменение и допълнение на Тарифа № 14 за таксите, които се събират в системата на Министерството на регионалното развитите и благоустройството и от областните управители.

До края на 2020 г. Агенцията ще трябва да направи анализ на нормативната уредба и описание на работите и бизнес-процесите, да надгради и оптимизира кадастрално-административната информационна система и интегрираната информационна система на кадастъра и имотния регистър. Освен това хартиените документи, съдържащи се в досиетата на недвижимите имоти, и хартиените документи в деловодния архив на службите по геодезия, картография и кадастър ще бъдат дигитализирани.

Изпълнението на тези дейности ще позволи на АГКК да надгради информационната система и така да подобри качеството на предоставяните на потребителите услуги. Те не са реализирани досега поради обжалвания на обществената поръчка за избор на изпълнител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Далаверите продължават

    3 0 Отговор
    Далаверите продължават. !!! Още две години !!!
  • 2 Дават аванта

    3 0 Отговор
    Дават аванта на имотните измамници още две години !!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.